En Sıcak Konular

Bardakoğlu'ndan Kuran kursu çağrısı

8 Haziran 2008 14:15 tsi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Kur'an kurslarının, Milli Eğitim Bakanlığı'nın örgün eğitiminin alternatifi olmadığını belirterek, aksine, din eğitimini tamamlayan bir eğitim olduğunu söyledi.

Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı'na katılmak üzere Erzurum'a giden Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nde düzenlenen programa katıldı.

"YAZ TATİLİNDE ÇOCUKLARIMIZI KURAN KURSLARINA GÖNDERELİM"
Kur'an kurslarının İslam dininin doğru bilgiyle buluştuğu, açık ve şeffaf şekilde eğitim verilen önemli eğitim yerleri olduğunu dile getiren Ali Bardakoğlu, aileleri, yaz aylarında çocuklarını Kur'an kurslarına göndermeleri tavsiyesinde bulundu. Kur'an kurslarının çocukların dinlerini ehil ellerden, sağlılık şekilde öğrenmeleri için önemli olduğunu dile getiren Bardakoğlu, Kur'an kurslarının Milli Eğitim Bakanlığı'nın örgün eğitiminin alternatifi olmadığına dikkat çekti.

Bardakoğlu, "Kur'an kursları Anayasamızın 24. maddesi gereğince din eğitimini tamamlayan bir eğitimi yerine getirmektedir. Ders kitaplarımızı akademisyenlerimizin katkılarıyla yeniden hazırladık. Sadece Kur'an-ı Kerim'i okutmayı değil, iyi aile, iyi komşu olmayı, vatana, bayrağa, dine saygıyı ve sevgiyi, anne-babaya saygıyı, komşuluk ilişkilerinin önemini de öğretiyoruz. Yaptığımız işin Allah rızasına uygun olmalıdır" dedi.

"DİN HİZMETİ CAMİ İÇERİSİYLE SINIRLI KALMAMALIDIR"
Din görevlilerine, hizmetlerini cami içerisiyle sınırlamamalarını öneren Bardakoğlu, din hizmetinin toplumun her alanını kuşatması gerektiğini kaydetti.

Din hizmetinin sosyal bir içeriği olması gerektiğine değinen Bardakoğlu,
"Caminin dışında da din hizmetleri yürütülmelidir. Kırgın ve küsgünlerin barıştırılmasına, fakirlere yardım edilmesinin sağlanmasını, çevrenin temiz tutulmasını da din hizmetleri olarak görmekteyiz. Aile içi şiddet, kız çocuklarının okutulmaması sorunu varsa din görevlileri orada bulunarak, sorunu çözmelidirler" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Ali Bardakoğlu tarafından Erzurum Müftülüğü personellerinden başarılı performans sergileyen Kur'an kurslarının yöneticilerine, hocalarına ve öğrencilerine başarı belgesi verildi. Vali Sami Bulut ise Ali Bardakoğlu'na, Erzurum'u anımsatan tablo hediye etti.
 
8sutun



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,091 µs