En Sıcak Konular

Kastelli'nin bilinmeyen aşkı!

8 Haziran 2008 11:44 tsi
İntihar ederek yaşamına son veren, kamuoyunda Banker Kastelli olarak tanınan Cevher Özden'in bilinmeyen aşkı...

Aykut Işıklar / Bugün

Banker Kastelli'nin assolist aşkı...

Türk halkının Banker Kastelli olarak tanıdığı Cevher Özden, yaklaşık 40 yıldır arkadaşım idi. Allah rahmet eylesin, bazı kişilerin dediği gibi (işine gelmediği için) asla kötü insan değildi. Tam tersi dürüst, verdiği sözden dönmeyen ve şefkatli idi. Bağıra bağıra konuşması onu kavgacı gibi gösteriyordu oysa çok duygusaldı. Benim için ölümden korkmayan insan yüreklidir. Öyleyse ağzına tabancayı sokup, mermiyi gönderen kişi de mangal gibi yürek vardır. Rahmetli parayı hep elinin kiri olarak gördü.

İş Bankası'na bile borç verecek kadar zengin olduğu günlerde bile, para için yaşamadı. Kazandı ama çok da güzel yedi. Bazı gazeteci arkadaşlar araştırmasını bilmiyorlar. Cüneyt Atkın, Fikret Hakan, İzzet Günay gibi eski aktörler film yapmış da Kastelli'yi şöhret yaptı da diye yalanlar yazdılar. Bu müthiş cehalet. Tam tersi, Cevher Özden para ve şöhret içinde yüzerken, Yeşilçam Sokağı'nın emekli aktörlerini TV reklamlarında oynattı... Rüyalarında göremeyecekleri kadar paralar verdi. Unutulmuş isimlerini anımsattı. En yakın arkadaşı Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan idi. Assolistler ile olan maceralarını en iyi rahmetli Aslan bilirdi. Eh ben de... Bir kardeşi ve arkadaşı olarak bazılarını iyi bilirim.

Şimdi birini sizinle paylaşmak istiyorum.

Yıl 1983... Banker Kastelli doruklarda yaşıyor. Türkiye'de en çok nakit parası olan ve en popüler erkek... Kadınlar arkadaş olmak için sıraya girmiş bekliyorlar. Kadıköy Efes Çarşısı'ndaki bürosuna kimler gelip gitmiyor ki. İşte o günlerde Kastelli, yuvarlak yüzlü, çok güzel gülen, boncuk gözlü bir assoliste âşık oldu. Her gün beş saat telefon konuşması yapıyor, akşamüstü sevgilisinin evine lüks otomobili ile gidiyor. Etiler Tören Sokak'ta oturan herkes Kastelli'nin kime geldiğini biliyor. Her ne kadar böyle haberler en son kocalara veya eşlere giderse de... Eşi Mukadder Özden uyanık kadın. Eşinin kadınların gözündeki durumunu iyi biliyor. Aklı sıra kontrol altında tutuyor. Belki de peşinde adamı var.

Sonuçta Etiler'deki assolisti öğrenip, kapısına dayanmaya karar veriyor. Bir gündüz vakti yanında gelinlerinden biri ile Tören sokağa gidiyor. Akıllı kadın, dedikodu sağlam kanallardan gelse de iyice garantiye almak istiyor. Assolist giriş katında, tam karşı dairenin ziline basıyor. Bir ev kadını çıkıyor. 'Hanımefendi çok özür dilerim. Rahatsız ediyorum. Sizin karşı komşunuz benim kızımın kocası ile ilişki içinde imiş. Damadım her gün buraya geliyormuş. Gelip gidenleri görüyor musunız?' Komşu Mukadder Hanım'ın sözünü bitirmesini beklemeden dalıyor 'Hayır hanımefendi benim komşuma iftira atamazsınız. Komşum Banker Kastelli ile aylardır büyük aşk yaşıyor. Sizin oğlunuza filan bakacak hali yok' deyiveriyor.

Mukadder Özden 'yaa öyle mi. Özür dilerim. Komşunuzun günahını aldım'

Peki bu olaydan sonra aşk bitti mi? Asla bitmedi. Hatta daha alevlendi. Ta ki Banker Kastelli'ye 'Aman patron çabuk yurt dışına git. Biz ortalığı sakinleştirince haber veririz' denilene dek... Assolist bile yurt dışına gittiğini benden öğrenmişti. Havalimanından çıkış yaptığı haberi gazeteye gelince hemen telefon açıp 'Cevher ağabey İsviçre'ye gitmiş. Neden böyle habersiz gitti' dediğim zaman... galiba assolist bayılıyordu.

Ya işte böyle. O asolisti asla söylemem. Sır, benimle mezara kadar gelir. Hâlâ görüşüyorum ve çok iyi arkadaşım. Ayrıca evlendi çok sevdiği bir eşi var.

diyor ve... Bu kez assolistin daire kapısını yumrukları ile açmaya çalışıyor. 'Kocamın peşini bırak, onu sana yar etmem. Şunu yaparım bunu yaparım' diye bağırarak. Bütün apartman hatta mahalle ayağa kalkıyor. Tabii içerde birisi var mı, yoksa var da açılmıyor mu, bilmiyorum. Ama o akşam dairenin kapısında duran açık yeşil Fiat spor otomobil, şömineye atılan odun gibi yanıyor. Kimin yaktığı bir türü belli olmadı. Şikayetçi de çıkmadı ki...

 



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,089 µs