Meclis bu karara uymamalı! | " /> Meclis bu karara uymamalı! | "/>

En Sıcak Konular

Doğan: Meclis bu karara uymamalı!

8 Haziran 2008 11:35 tsi
Doğan: Meclis bu karara uymamalı! Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı D. Mehmet Doğan, Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararın Anayasa'ya aykırı olduğunu belirtti ve TBMM'yi bu karara uymamaya çağırdı.

Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Başkanı D. Mehmet Doğan, Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsü uygulaması ile ilgili olarak aldığı kararla ilgili bir çıkış yaptı. Doğan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuk devleti anlayışını askıya alan, halkın adalet hissini tahrip eden ve en önemlisi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Türk milleti adına kanun yapma yetkisini açıkça gasbeden bir tutumun Devlet'in sonu belli olmayan bir maceraya sürüklenmesine yol açacağı şüphe götürmez.

Yüksek mahkeme, kendisine verilen görevi kötüye kullanmış ve "sadece şekil yönünden inceleme" yetkisini aşmış, böylece TBMM'nin bütün Türk milleti adına kanun çıkarma, 'yasama' yetkisini iptale kalkışmıştır. Bu hiçbir şekilde kabul edilemez, meşru sayılamaz. Türkiye Büyük Millet Meclisi, halktan aldığı yetkiyi kullanarak kaosa yol açacağı kesin olan bu yetki gasbına karşı gerekli tepkiyi göstermeli, gerekirse Anayasa Mahkemesi'nin son kararının hukukî ve idarî hiçbir sonuç doğurmayacağı konusunda kanun çıkarmalıdır.

Bu yetki gasbı, görevin kötüye kullanılması yüksek mahkemenin yeniden yapılandırılmasının gerekliliğini de ortaya çıkarmıştır. Anayasa Mahkemesi'ni halkın iradesinin üstünde tutan, hukukî hiçbir dayanağı olmayan, sadece ideolojik tarafgirlikle açıklanabilecek olan bu karar bir referandumla halkın iradesine sunularak da reddedilebilir. 1920'lerde olduğu gibi millî iradeyi hakim kılmak için icab ederse, TBMM âcilen böyle bir yola girmelidir.

Türkiye, hukuk devletini engelleyen, ülkenin dünya sistemi içinde kendine yakışan yere sahip olmasına imkân tanımayan çağdışı ideolojiyle hesaplaşmak zorundadır. "Mağlubiyet ideolojisi" son akıl, mantık ve hukuk dışı hamleleri ile yolun sonuna geldiğini ortaya koymuştur. Ya halk iradesi bu ideolojiyi bir kenara atacak ve Türkiye yoluna güçlü şekilde devam edecek, ya da ideolojik devlet 21. yüzyılın başında kanlı bir diktatörlükle kendini gerçekleştirmeye çalışacaktır. Darbe sonucu oluşacak diktatörlüğün Türkiye'nin sonu olacağını, ülkenin parçalanmasına, milletin cepheleşmesine yol açacağını anlayabilmek için çok fazla bilgiye ve ferasete ihtiyaç yoktur.

İdeoloji halk irdesinin üstünde olamaz!
İdeoloji devletin önünde olamaz!
İdeoloji hukukun üstünde olamaz!
İdeoloji hiç bir gerekçeyle adaleti engelleyemez!

Türkiye, ideolojiyi adaletin yerine koyan anlayışı aşmalıdır. Bunun yolu TBMM'nin yetkisine sahip çıkmasına bağlıdır. Halkımız, reyiyle oluşturduğu TBMM'den bunu beklemektedir.


Haber 7
 



Bu haber 449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,660 µs