En Sıcak Konular

Clinton yarıştan çekildi

7 Haziran 2008 21:39 tsi
Clinton yarıştan çekildi Bugün Washington'da bir konuşma yapan Clinton, Demokrat Parti'nin başkan adaylığını garantileyen Illinois Senatörü Barack Obama'nın başkan seçilmesi için çalışacağını söyledi. Ama bu çekilme Obama-Clinton arasında bir anlaşmanın sonucu mu, henüz bilinm

Zaferinden dolayı Obama'yı kutlayan Clinton, Demokrat Parti'nin başkan adayına tam destek verdiğini söyledi. Clinton, "Barack Obama'yı Başkan seçmeliyiz" diye konuştu.

Obama'dan övgüyle söz eden New York Senatörü, kampanyasını askıya aldığını açıkladı ve destekçilerinin Kasım ayında yapılacak seçimlerde Obama'ya destek vermesini istedi.

Clinton'un konuşması sırasında bazı partililerin Obama'yı yuhaladığı duyuldu. Demokrat Parti'nin başkan adayının belirlenmesi için yapılan önseçim süreci Ocak ayında başlamıştı.  Yaklaşık 6 ay süren Clinton - Obama çekişmesinin partiyi bölmesinden kaygı duyuluyordu.

Demokrat Parti'nin bir "aile olduğunu" söyleyen Clinton, "ortak değerlerimiz etrafında birleşmeliyiz" dedi.  2008 seçimlerinin son derece önemli olduğunu söyleyen Clinton, Demokratların seçimleri kazanabilmesi için birlik çağrısında bulundu.

Clinton, konuşmasında, önseçim sürecinde 18 milyon oy aldığını defalarca dile getirerek etkili bir konumda olduğunu vurguladı. Clinton'un bu siyasi gücünü nasıl kullanacağı merak konusu.  Bazı Demokrat Partililer, Clinton'un başkan yardımcısı adayı olarak seçilmesini istiyor.   

Demokrat partili Senatör Hillary Clinton Başkan olabilmek için önseçimlere giren ve sonuna kadar amacına ulaşmak için mücadele eden ilk kadın başkan adayı olarak tarihe adını yazdırdı.

Demokrat Parti'nin Başkan Adayı Barack Obama

Illinois Senatörü Barack Obama, Salı günü, son ön seçimlerin yapıldığı Montana ve Güney Dakota’da, partinin adaylığı için gereken sayıda delege elde ederek başkan adaylığını garantiledi.

Obama, Ağustos ayı sonunda yapılacak Demokrat Parti Genel Kurultayı'nda Başkan Adayı seçilecek. Böylece Obama, Kasım ayındaki genel seçimde 71 yaşındaki Cumhuriyetçi partinin başkan adaylığını garantilemiş bulunan Arizona’lı Senatör John McCain’le karşı karşıya gelecek.

Amerikan tarihinde büyük bir partinin başkan adaylığını garantileyen ilk Afrika kökenli siyasetçi olan Obama, Amerika'nın ilk siyah başkanı olabilir.

voa



Bu haber 319 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,929 µs