En Sıcak Konular

"Yarım kupa" yarım asır sonra buluşturdu!

7 Haziran 2008 18:55 tsi
Türkiye Amatör Futbol Birinciliği'nde 1957-58 sezonunda birinciliği paylaşmaları üzerine yarım kupa alan iki takımın oyuncuları Trabzon'da bir araya geldi.

1957-58 sezonunda Trabzon İdmanocağı ve Ankara Havagücü takımları aynı puan ve averajla birinci olunca, Futbol Federasyonu da kupayı ortadan ikiye ayırarak 2 takıma vermişti.

Geçen hafta A Gençler Türkiye Şampiyonu olan Trabzon İdmanocağı Spor Kulubü'nün yöneticileri, Trabzon Müzesi'nden aldıkları kupayla her iki takımın oyuncularını, kupanın 50. yıldönümünde Trabzon Sanat ve Kültür Evi'nde buluşturdu.

Trabzon İdmanocağı takımından Faruk Poyraz, Ömer Lütfü Cinemre ve İbrahim Küçüktepe, Ankara Havagücü takımından da Ahmet Suat Özyazıcı, Mustafa Çam, Halil Sökmen ve Osman Burma bir araya gelerek anılarını anlattılar.

Trabzonspor'da teknik direktörlük görevi yapan ve 4 şampiyonluk yaşayan Ahmet Suat Özyazıcı, o dönemde Ankara Havagücü forması giydiğini belirterek, şöyle konuştu:

''Futbol Federasyonu, final maçlarını şampiyonanın başında Trabzon olarak belirlemişti. Trabzon'da yapılan final grubuna Trabzon İdmanocağı ve Ankara Havagücü ile birlikte toplam 4 takım katılma hakkı elde etmişti. Grupta İdmanocağı ve Ankara Havagücü arasındaki karşılaşma beraberlikle sona erdi. 2 takımın puanları, diğer maçlarda attıkları ve yedikleri goller de aynıydı. 1 maç daha yapılması düşünüldü. Trabzon İdmanocağı, 'Maçı Trabzon'da yapalım, ancak seyircisiz olsun' dedi. Ankara Havagücü'nden Tacettin Yüzbaşı da 'Başka sahada oynayalım' dedi. 2 takım anlaşamayınca Futbol Federasyonu'na başvuruldu. Futbol Federasyonu da 2 takımı birinci yaptı. Kupa eşit biçimde 2'ye ayrılarak her iki takıma verildi.''

50 yıl sonra böyle bir ortam oluşturulduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Özyazıcı, ''Bunca zaman sonra eski arkadaşlarla bir arada olmak çok güzel. Trabzon'da olan arkadaşlarla zaman zaman görüşüyoruz. Ancak Trabzon dışındakilerle buluşamıyorduk. Trabzon İdmanocağı yönetimine teşekkür ediyoruz'' dedi.

İdmanocağı Spor Kulübü Başkanı Necati Armutçu ise köklü bir kulüp olduklarını belirterek, ''Bu kupanın tarihimizde çok önemli bir yeri var. 50. yılında her iki takım sporcularını bir araya getirip, kupanın kahramanlarını buluşturmak istedik'' diye konuştu.

aa



Bu haber 809 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,376 µs