En Sıcak Konular

Elektrik zamına iş adamlarından tepki

7 Haziran 2008 18:51 tsi
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), elektriğin toptan satış fiyatındaki artış talebini onaylamasına Bursalı sanayici ve iş adamları tepki gösterdi.

Rumelili Sanayici İşadamları ve Yöneticiler Derneği (RUMELİSİAD) Başkanı Vehbi Varlık, aylardır yaptıkları eleştirilerin sonuç vermediğini söyledi.

Bugüne kadar bekletilen zamların yapıldığını belirten Varlık, “Sanayiciye ek maliyet yükünün gelmesinin yanında yıllık iş bağlantıları ve maliyet hesapları yapan sanayicinin önünü görememesi de başka bir handikap” dedi.

Hükümetin performansının ikinci dönemde düştüğünü öne süren Varlık, şunları kaydetti:
“Hükümetin bu tip sürprizler yapmaması, Türkiye'de böyle ani değişiklikler olmaması lazım. Hükümet sanayici ve iş adamlarını anlamak ve onlara çözüm üretmek zorunda. Hükümette ilk döneminin aksine bir performans düşüklüğü gözleniyor. İlk dönemdeki başarı ikinci dönemde yakalanamadı. Dünyada ekonominin kötüye gidişine içteki sıkıntıların artması da bizim endişelerimizi arttırıyor. Hükümetler, yöneticiler, bakanlar ve başbakanlar geçicidir. Türk sanayicisi ve iş adamları olarak bizler kalıcıyız. Ülkenin kötüye gitmesine asla izin vermeyiz ve bu ülkeyi ayakta tutmak için elimizden geleni yapacağız. Görülen şu ki sanayici ve iş adamları olarak kendi ensemiz kalın olmak zorunda, kendi mücadelemizi yalnız olarak vermek durumundayız.”

UTİP YÖNETİM KURULU BAŞKANI BURKAY

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da piyasaların ciddi anlamda sıkıntılı günler geçirdiğini, doğalgaza gelen zammın ardından bu zammın maliyetleri daha da arttıracağını bildirdi.

2008 yılında bu zamların ertelenmesi gerektiğini savunan Burkay, “Bu zam oranı ülke sanayisinin gerçekleriyle örtüşmüyor. Hükümet, ülke sanayicisini korumak adına politikalar geliştirmesi gerekli” dedi.

MAKSİFED BAŞKANI BEKİŞOĞLU

Marmara ve Kuzey Anadolu Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MAKSİFED) Başkanı Serhas Bekişoğlu ise doğalgazın ardından en çok ihtiyaç duyulan elektriğin de zamlanmasının, sanayicinin son çıkış yolunun da kapatılması anlamına geldiğini belirtti.
Bu kadar sıkıntının yanında her geçen gün zam haberlerini almaktan bunaldıklarını söyleyen Bekişoğlu, açıklamasında, “Sanayici ve iş adamlarının üretme ve ülke ekonomisine katkı sağlama inadına nispet yaparcasına zam haberleri verilmesine bir anlam vermek mümkün değil. İstihdam sıkıntısına bir nebze olsun çözüm bulup, diğer taraftan arka arkaya zam yapmanın elle tutulur hiçbir tarafı olamaz” yorumunda bulundu.

GESİAD BAŞKANI SEZGİN

Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) Başkanı Denizhan Sezgin, zam haberleri almaktan artık sıkılmaya başladıklarını ve sanayiciye hiçbir çıkış yolu bırakılmadığını belirtti.

“Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı dönemi aşmanın tek çaresi zam yapmak olmamalıdır. İş adamları olarak her şeye rağmen yola devam etmeye çalışıyoruz” diyen Sezgin, şunları söyledi:

“Ancak herkesin bir sınırı var. Bizde yolumuza devam edebilmek için hükümetimizden destek bekliyoruz. Sanayici ve iş adamlarının ayakta kalabilmesinin tek yolu zamların daha uzun vadeye yayılması ve mümkün olan en az rakamların yansıtılmasıdır.”

NOSAB BAŞKANI ARAS

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Başkanı Yalçın Aras, bu tür haberleri duymaya alıştıklarını söyleyerek, “Artık kötü haber almak bizim için normal hale geldi. Doğalgaz zammının ardından elektriğe de zam gelmesini bekliyorduk. Diyecek fazla bir şey kalmadı. Türk sanayicisi olarak artık en kötüsünü duymaya alıştık” dedi.
 
aa



Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,827 µs