En Sıcak Konular

Rıza Zelyut öyle bir çuvalladı ki!

7 Haziran 2008 15:20 tsi
Güneş'ten Rıza Zelyut'un, başörtüsü ve AK Parti düşmanlığı gözlerini kör etmiş. Durum vehametini şiddetlendirerek hafıza karışıklığı da yaşatmaya başlamış. İşte Zelyut'un "AKP'nin dayanakları yıkıldı" başlıklı yazısındaki ilgili bölüm:

Başörtüsüne 'karşı' tavrıyla dikkat çeken yazar Rıza Zelyut'un gözleri öylesine kararmış ki...

Rıza Zelyut, dün Güneş'te kaleme aldığı yazısında Anayasa mahkemesinin Başörtüsü kararına olan memnuniyetini ifade ettikten sonra AK Parti'lileri vurmak için (kendince) AK Parti'nin bir dizi hatasını sıraladı.

Zelyut, yazısının son bölümünde Saadet Parti'li Mustafa Kamalak'ı AK Parti'li yaparak, Kamalak'ın yaptığı açıklamaları AK Parti'yi vurmak için kullandı.

Saadet'li Kamalak'ın sözlerini kendine dayanak gösteren Zelyut,  "Bu açıklama da gösteriyor ki AKP'liler bundan sonra Anayasa Mahkemesi'ne karşı şiddetli bir mücadele yürütecekler" dedi.
 
İşte Rıza Zelyut'un "AKP'nin dayanakları yıkıldı" başlıklı  yazısında ilgili bölüm:

ÇİFTE KAYIP
AKP; anayasanın temel ilkelerini dikkate almadan, sadece Meclis çoğunluğuna dayanarak kanun çıkartıp bu sonucu kendisi hazırladı. Çünkü; Anayasanın değiştirilemez 2. maddesini ihlal etmeye kalkışıp 4. maddeye aykırı biçimde kanun çıkarttılar. AKP'nin çıkarttığı kanun; cumhuriyetin yaşam modelini değiştirmeye yönelik bir adımdı. Yüksek yargıçlar; bunu gördüler...

AKP'nin kaybı çok fazladır.

Öncelikle; türban üzerinden siyaset yaparak elde ettiği oyları korumak için türbanı serbest bırakmaya kalkışmış ama Anayasa Mahkemesi; son sözü söylemiş; AKP'nin önündeki bu kapıyı tamamen kapatmıştır. Böylece türbandan rant elde etmeye uğraşanlar yitirmişlerdir.

AKP; bu yasayı çıkartarak; aslında parti hakkında kapatma konusunda çok kuvvetli bir delili; kendi eliyle Yargıtay Başsavcısı'na altın tepsi içinde sunmuştur. Böylece AKP yönetimi; kendi partisine kendileri çelme takmışlardır.

AKP şimdiye kadar sahip olduğu yasal hareket ettiği imajını da yitirmiştir. Böylece sadece politik ve maddi olarak değil; manevi olarak da yitirmiştir.
***
AKP'li Mustafa Kamalak, Anayasa Mahkemesi'nin bu kararını 27 Mayıs Darbesi'nden daha ağır göstererek ilk bayrağı açtı. Bu kararı 'Milli iradeye aykırı' gösterdi.
Bu açıklama da gösteriyor ki AKP'liler bundan sonra Anayasa Mahkemesi'ne karşı şiddetli bir mücadele yürütecekler. Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksut'ün izlenmeye alınması da bu mücadelenin önceden başlatıldığını gösteriyor.
Umarız ki Türkiye bu karardan sonra daha fazla gerilmez...
AKP'liler; her şeyi kendi varlıkları ile sınırlı görerek veya öyle göstererek hareket etmek yerine öncelikle; 'vatan, millet, devlet' konusunda önceliği hatırlarlarsa; bunca hata içinde iyi bir iş yapmış olacaklardır.

marmarahaber.net/cafesiyaset.com



Bu haber 915 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,907 µs