En Sıcak Konular

Çelik: İdeolojik karın ağrısı olanlar var

6 Haziran 2008 19:20 tsi
Hayırsever vatandaşların yaptırdığı okul açılışlarına katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Anayasa Mahkemesi'nin kararını değerlendirdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Kim ne derse desin, kim karamsarlık pompalarsa pompalasın, kim felaket tellallığı yaparsa yapsın, bugün dünden, yarın bugünden daha iyi olacak." dedi.

Ferizli ve Hendek ilçelerinde hayırsever vatandaşların yaptırdığı okul açılışlarına katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, karamsarlık ve felaket tellalarına cevap verdi. Bakan Çelik, "Kim ne derse desin, kim karamsarlık pompalarsa pompalasın, kim felaket tellallığı yaparsa yapsın, bugün dünden, yarın bugünden daha iyi olacaktır. Tabi bunu görebilenlere söylüyorum. Gönül gözü vicdan gözü olanlara söylüyorum. Köre demişler ki (şimdi gecedir) diye. O da (ne zaman gündüz oldu ki) demiş. Onlara her zaman gecedir. Onlara sözümüz yok." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak 3 dev projeye imza attıklarını ifade eden Bakan Çelik, Doğu-Batı kardeşliğini sağlamak için 4 bin okuldan 100 bin öğrencinin taşımaya başladıklarını kaydetti. Bakan Çelik, terörle memleketi kirletmek isteyenlere bu projenin en güzel cevabı verdiğini haziran ve temmuz aylarında bu öğrencilerin Doğu-Batı kardeşliği için Anadolu'da hareket halinde olacaklarını dile getirdi.

"BİZE KARŞI İDEOLOJİK KARIN AĞRISI OLANLAR VAR"

"Temiz Sular Temiz Türkiye" kampanyası başlattıklarını; 20 milyon öğrenci, veli, öğretmenin bütün zamanların en büyük çevre etkinliğini gerçekleştirdiklerinin altını çizerek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Öğrencilerimiz akarsu ve göl havzalarında çevre temizliği yaptılar. Bu takdir tebrik edilmesi gereken projeyi bile bize karşı ideolojik karın ağrısı olan bir kesim beğenmedi. (Öğrencilere çöp toplatıyor) dediler. Bir Tibet ata sözü var: (Ben parmağımla ayı gösterdiğim zaman aptallar benim parmağıma bakarlar). Bizim derdimiz çocuklar çöp toplatmak değil. Bizim derdimiz onlara çevre bilinci aşılamaktır. Bir çevre dersi yapmaktır."

Bazı insanların hizmet ettiğini; bazılarının da laf slogan ürettiğini belirten Çelik, milliyetçiliğin lafla olamayacağını ifade ederek, "Atatürk'e ait bir söz var. (Vatanının en çok seven insan, işini en iyi yapan insandır) Biz memleket yollarında gece gündüz koşmaya, hizmet etmeye devam ediyoruz. Ben Sakarya'ya 15.ci defa geliyorum. Gece gündüz, yaz kış demeden, halkımıza gitmeyi, halkımızın ayağına hizmet götürmeyi şeref adlediyoruz. Bundan sonra da size gelmeye hizmet etmeye devam edeceğiz."

Bakan Çelik, gazetecilerin 'Anayasa Mahkemesi'nin kararını nasıl değerlendiriyorsunuz' şeklindeki sorusuna "Bugün konumuz bu değil. Ayaküstü açıklama yapmıyorum. Bu konuda yorum yapmayacağım." karşığını verdi.

cihan

 

 



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,924 µs