En Sıcak Konular

Şimdi tamam oldu: Babacan Bilderberg’de!

6 Haziran 2008 16:29 tsi
Şimdi tamam oldu: Babacan Bilderberg’de! Efsanevi Bilderberg bu sene Virginia’da toplanıyor. Yani CİA’in evinde! Yani tam da ABD Başkanlık seçimlerinin arifesinde. Tabii yöresel de okuyabilirsiniz. Bilderberg’in ‘lider yaratan’ bir kuruluş olduğuna iddialarına inana

Hürriyet’ten Mehmet Y. Yılmaz bugünkü köşesinde Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın ABD gezisine niye çıktığını anlayamadığını yazıyordu.

Yılmaz’a göre önemli hiçbir görüşmesi olmadığı gibi, ne ABD Dışişleri Bakanı ile görüşebilmiş ne de kritik simalarla biraraya gelebilmişti.

Çok çok bir iki senatör ile ancak bir odayı doldurabilecek davetlilere sahip birinde konuşma yapabilmişti. Gerçi Mehmet Yılmaz’ın daha çok “yüzeysel” okumalar yaptığı biliniyor ama kendi gazetesini dahi okumadığı da bu vesileyle ortaya çıkmış bulunuyor.

Yine de konumuz bu değil. Bilderberg artık herkesin öğrendiği gibi dünyanın önde gelen siyaset, iş dünyası ve fikir önderlerini biraraya getiren bir organizasyon. Hakkında yazılanları ne tekrarlamaya ne de özetlemeye gerek var. Bilderberg, Bilderberg!

Tabii bu seneki konukları içinde her zaman olduğu gibi Türkler de var. Taha Kıvanç müstear ismiyle yazan Fehmi Koru’nun bir düzineden fazla yazısına bakarsanız, Bilderberg her ülkeden “yükselecek” olanları seçiyor, liderlik ışığı gördüklerini davet ediyor.

Bazı örnekler verelim… Süleyman Demirel, Mesut Yılmaz, Egemen Bağış, Mehmet Ali Birand, Ümit Boyner, Cengiz Çandar, Hasan Cemal, Nuri Çolakoğlu, Kemal Derviş, Cem Duna, Gazi Erçel, Sedat Ergin, Suna Kıraç, Bülend Özaydınlı, Arzuhan Doğan Yalçındağ, İmregül Gencer, Muharrem Kayhan, Mustafa Koç, Kemal Köprülü, Soli Özel, Ayşe Soysal, Erkut Yücaoğlu, Hikmet Çetin, Özdem Sanberk gibi.

Peki bu seneki Türk konuklar kim? Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, CHP Milletvekili Faik Öztrak ve gazeteci-yazar Zeynep Göğüş.

Fazlasıyla normal isimler sayılabilir. Ama biri daha var. Dışişleri Bakanı Ali Babacan. Böylece Ali Babacan’ın neden ABD’de olduğu anlaşılıyor. Zira toplantı 5-8 Haziran’da ABD Virginia’da yapılıyor.

Virginia (!) üzerinde de durulabilir ama bu Bilderberg’in kendinden bile büyük efsanesini pekiştirmekten öte somut bir şey sağlamaz.

Fakat Ali Babacan’ın bu seneki Bilderberg katılımı farklı yorumlanabilir. Hatta belki bu sene veya zamanlama ile gitmese daha iyi olurdu diyenler de çıkabilir. Çünkü şu sıralar AKP’nin kapatılma davası Ankara’nın en önemli konusu.

Bu durumda yeni partiye yeni bir lider, genel başkan ve Başbakan gerekeceği biliniyor. Bilinen bir başka şey de Ali Babacan’ın bu koltuklar için dillendirilen adaylar içinde ilk sırada bulunması.

Kısaca ya Bilderberg işini iyi biliyor ya da artık komplo teorisyenlerini topyekün akıl hastanelerine göndermeliyiz!



Bu haber 5,210 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,155 µs