Keşke herkes başını böyle açsa(!) | " /> Keşke herkes başını böyle açsa(!) | "/>

En Sıcak Konular

Keşke herkes başını böyle açsa(!)

6 Haziran 2008 16:05 tsi
Keşke herkes başını böyle açsa(!)
'İptal kararı' kulaklarımızda çınlarken, Hürriyet ve Vatan Türkiye'nin ilk başörtülü kadın spikerinin kişisel tercihiyle saçını açtığına dair bugün haber yaptılar. Acaba 'direnmeyin, gönüllü ya da gönülsüz açılacaksınız' mesajı mı vermek istiyorlar?

Kanal 7 spikerindeki müthiş değişim 

Türkiye'nin ilk tesettürlü spikeriydi

Bundan 13 yıl önce Kanal 7,Türkiye’nin ilk tesettürlü spikerini ekrana çıkardığında yer yerinden oynadı.Tesettürlü spikerin ekranlarda boy göstermesi polemiklere yol açtı.Aradan geçen yıllar tesettürlü spikeri de değiştirdi.

Türkiye gündemindeki ‘Türban’ tartışması her geçen gün alevlenirken, Türk televizyonlarının ilk tesettürlü spikeri Serpil Öcalan, başını açtı.

Kanal 7 Grubu’nun içinde yer alan Ülke TV’de ‘Ülke’de Bu Sabah’ programını modern görüntüsüyle sunan Serpil Öcalan'ın, başını açmasında kişisel tercihinin rol oynadığı öğrenildi.

Kanal 7’de 1995 yılında ara haber bültenlerini tesettürüyle sunmaya başlayan Serpil Öcalan Türkiye’nin ilk kapalı spikeri unvanını almıştı. Öcalan’ın tesettürü köşe yazarları arasında polemiklere neden olmuştu. Dünya basınına da konu olan Serpil Öcalan gazetelere verdiği röportajda kapalı hemcinslerine öncülük yaptığı için mutlu olduğunu söylerken dönemin Kanal 7 Haber Müdürü Ahmet Hakan Coşkun(Şimdi Hürriyet’te yazıyor) tesettürlü spiker için ‘geçikmiş bir uygulama’ demişti.

Başka kanallarda çalışmayı asla kabul etmeyeceğini belirten Serpil Öcalan o dönem ‘Birlikte çalışacağım insanlarla dünya görüşümün ortak olması çok önemli” şeklinde konuşmuştu.

Peki Türkiye’nin ilk tesettürlü spikerine ne oldu da açılıverdi. Serpil Öcalan bir süre önce eşinden boşandı. Tekrar kızlık soyadı Ulfaz’ı kullanmaya başlayan kadın spiker başını açarak ekranlara modern görüntüsüyle çıktı. Ülke TV’de ‘Ülke’de Bu Sabah’ programını başarıyla sunan Serpil Öcalan modern görüntüsüyle de yıllar sonra ekranların yeni yüzü oldu. Tesettür taktığı dönemlerde diğer spikerler gibi farklı saç stilleriyle değil de değişik renkte başörtüleriyle ekrana çıkan kadın spiker şimdi, değişik saç modelleriyle de dikkatleri üzerinde topluyor.
 
vatan



Bu haber 3,720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,864 µs