En Sıcak Konular

TRT'de memur zihniyetinin sonu

6 Haziran 2008 13:08 tsi
TRT'de yıllardır birbirinden önemli değerler "memur zihniyetli" düzenleme nedeniyle çürüyordu. TRT'nin tüm değerleri artık halka açıldı. İşte ayrıntılar..

22 Mayıs 2008 tarihinde TRT tarihinde “devrim sayılabilecek” bir yönetmelik değişikliği yapıldı. Bugüne kadar “memur anlayışıyla” çalışan TRT sanatçıları, spikerleri; bu tarihten itibaren başka kurumlarda da çalışabilecekler.

Sanatçılarıyla ve spikerleriyle bir okul işlevi gören TRT, yapılan yönetmelik değişikliğiyle bünyesindeki “değerleri” Türkiye ile paylaşacak. Ekranlardaki, sahnelerdeki “ses” ve “kötü Türkçe kullanım” kirliliği de önemli ölçüde azalacak.

TRT yeni uygulamasıyla Türkiye ile ilk etapta tam 425 sanatçısını paylaşacak. Sahneler ve ekranlar; uzun yıllar sanat eğitimi almış icracılarla kalite kazanacak. “Sanatçı” sıfatıyla sahnelerde ve ekranlarda boy gösteren eğitimsiz ve özel hayatıyla kötü örnek olan icracıların; kültür hayatımızdaki olumsuz etkisi ise bir nebze azalacak.

Yine hızla tüketilmek istenen Türkçe; TRT’nin uzman spikerleriyle yeniden özgün haliyle hatırlanacak.

TRT “Değer Paylaşımı” mantığıyla kadrosundaki uzman çalışanlarını bütün Türkiye ile paylaşırken; bu yöntem ile de önemli ölçüde yeni gelir kaynağı elde edecek. Kamu yararına olan konser, sunum gibi hizmetlerden ücret almama yanlısı olan TRT yönetimi; özel kanallardan ve sanatçılarının konserlerden pay alarak yeni projelerine kaynak oluşturacak.

Değişen yönetmelik kapsamında; TRT’nin ATV ile yaptığı anlaşma sonrasında; TRT, 3 spikerinin ATV’de bir ay  hizmet vermesiyle 400 bin dolarlık maç yayınını ücretsiz yayınlayacak. Böylece Türkiye ekranları uzman 3 spikerin maç anlatım keyfini yaşayacak; TRT’de önemli bir gelir elde etmiş olacak.

TRT kadar ve sanat ve gösteri hayatının önemli bir dönüm noktası olan “değer paylaşımı”nın ayrıntıları, sanatçıların, spikerlerin ve TRT üst düzey yöneticilerinin katılımıyla kamuoyuyla paylaşıldı. 

Toplantıya, katılan sanatçılardan Gülşen Kutlu, Senem Aygar, Mehmet Sekse, Vedat Yurdakul ve Cemile Uncu, bu yönetmelik değişikliğinin Türk sanat hayatındaki önemini şu cümleyle özetlediler “ Kulakları kirlenen Türk halkı 425 TRT sanatçısıyla kulaklarını şenlendirecek”

Ünlü sunucu Yasemin Pamukçu’da uzun yıllar Türkçe ve diksiyon dersi alan TRT sunucularına her yerde ihtiyaç olduğunu belirtti.

Aktif haber



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,167 µs