En Sıcak Konular

Büyükanıt Paşa davayı etkiledi mi?

6 Haziran 2008 09:07 tsi
Büyükanıt Paşa davayı etkiledi mi?
367 kararından önce muhtıra gelmişti. Dünkü karardan önce de Org. Büyükanıt bir konuşma yaptı. "Ortadoğu" konulu sempozyumda konuşan Org. Büyükanıt'ın konuşmasında "yargıya" mesaj mı vardı? İşte Büyükanıt Paşa'nın çok tartışılacak sözleri...

“Türkiye’ye birtakım sıfatlar demokrasi kavramı içinde dayatılmak isteniyor” diyen Genelkurmay Başkanı Büyükanıt sert çıktı: “Yasal kurumlar buna izin vermez. Cumhuriyeti, temel ilkelerini hiçbir güç biat ettiremeyecektir.” Harp Akademileri Komutanlığı'nda düzenlenen "Ortadoğu" konulu sempozyumda konuşan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel ve askeri alanlarda güçlü bir Türkiye'nin, bölgesinin temel dinamiklerinden biri olduğunu söyledi. Orgeneral Büyükanıt, son yıllarda Türkiye'nin bu yapısını bozmaya çalışan bazı mihrakların ortaya çıktığına dikkat çekti.

Dayatmaya çalışıyorlar

Türkiye Cumhuriyeti devletinin önüne birtakım sıfatlar takmaya çalışanlar olduğunu belirten Orgeneral Büyükanıt, "Türkiye Cumhuriyeti'nin yasal organları buna asla izin vermeyecektir. Bu tür yaklaşımlar hepimizin ortak paydası olan demokrasi kavramının içine koyularak Türkiye'ye dayatılmaya çalışılmaktadır" dedi.

Hem Avrupa'nın hem de Ortadoğu'nun bir parçası olan Türkiye'nin laik yapısıyla İslam dünyasının tek örneği olduğunu vurgulayan Büyükanıt, "Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet, geleceğimizin tek gerçeğidir ve bunu hiçbir güç değiştiremeyecektir. Cumhuriyetimizi ve onun temel ilkelerini hiçbir güç kendisine biat ettiremeyecektir" dedi. Orgeneral Büyükanıt, Ortadoğu'daki sorunlara değindiği konuşmasında mevcut durumun terör örgütlerini güçlendirdiğini, teröre karşı sıfır tolerans gösterilmesi gerektiğini belirtti. Büyükanıt ayrıca terörle karşı karşıya kalan ülkelere destek verilmesi gerektiğini de ifade etti.

Gölge etmesinler yeter

Türkiye'nin bazı Avrupalı müttefiklerinin PKK'ya verdiği destekten yakınan Büyükanıt, terörle mücadeleye destek vermeyeceklere "Gölge etmeyin başka ihsan istemez" diye seslendi. Büyükanıt, "İsrail topraklarında yürütülen mücadelede bu bölgeye roketler, silahlar nasıl geliyor? Bunu düşünmemiz gerekir. İsrail tüm limanlarını kontrol altında tuttuğu halde bu silahlar bölgeye nasıl giriyor? Aynı soruyu PKK için de soruyorum. PKK bu silah ve patlayıcıları nereden buluyor? Bunları açıkça ortaya koymadıktan sonra bunları çözmek mümkün değildir" dedi. "Soruna bölgesel değil, küresel açıdan bakmak gerekiyor" diyen Büyükanıt, şöyle devam etti:

Katırlar kamyon oldu

"Hepimiz üzerimize düşen görevleri acaba yerine getirebiliyor muyuz? Terör örgütü geçmiş yıllarda ikmalini katırlarla sağlarken bugün Irak'ın kuzeyinde bu ikmalin kamyonların oluşturduğu taşıt kafileleriyle yapıldığını biliyoruz. Bunu kesin tespitlere dayanarak söylüyorum. Bu konuda bildiklerimin hepsini bu sempozyum kapsamında açıklama şansına sahip değilim, ancak şunu açıkça söyleyebilirim, dışarıdan destek almadığı sürece terör örgütleri varlıklarını sürdüremez. Bu kesindir."

İRAN’LA İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ

Sempozyumda gazetecilere açıklamalarda bulunan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Türkiye'nin imkanları dahilinde Irak sınırını tüm gücüyle kontrol altında tuttuğunu söyledi. Ne kadar önlem alınırsa alınsın yine de bazı küçük terörist grupların ülkeye sızabileceğini ifade eden Orgeneral Başbuğ, şu anda yurt içinde de terörle mücadelenin her alanda güçlü bir biçimde sürdürüldüğünü söyledi. TRT üzerinden Kürtçe yayın yapılmasının yararlı olabileceğini söyleyen Başbuğ, "İran ile iş birliği yapıyor musunuz?" sorusuna "İran ile istihbarat iş birliği yapıyoruz. Konuşuyoruz, planlıyoruz" yanıtını verdi.
 
bugün



Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,114 µs