En Sıcak Konular

Arasta iddianamesi Ağır Ceza'da

5 Haziran 2008 23:17 tsi
Edirne'de, ''Arasta'' operasyonu çerçevesinde aralarında Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin de bulunduğu 8'i tutuklu, toplam 23 kişi hakkında hazırlanan iddianame, Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Edinilen bilgiye göre, 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 11 Mart'ta tutuklanan Hamdi Sedefçi, eski belediye başkan yardımcıları Cemil Erdoğan ve Mustafa Selçuk ile Abdullah Veli Aksaz, Talat Özcan, Mehmet Altunhan, Ali Fatih Şahin ve Ümit Yeğin ile tutuksuz sanıklarla birlikte toplam 23 kişi hakkında, Cumhuriyet Savcısı Mahmut Kaan Yüksel tarafından gönderilen iddianamedeki incelemesini tamamladı.

Mahkemece kabul edilen iddianamede, Hamdi Sedefçi'nin üye olmaksızın örgüt ile birlikte suç işlemek, Edirne Belediyesi Su Arıtma ve İmtiyaz Hakkının Devri ihalesine fesat karıştırmak, kamu görevlisine rüşvet vermek ve almak suçundan 17-45 yıl arasında hapis cezası istendi.

Tutuksuz sanıklardan Ahmet Özal hakkında ise ''kurulmuş olan örgüte üye olmak'' suçundan 1 ile 3 yıl hapis cezasıyla cezalandırılması talep edilen iddianamede, diğer sanıkların da Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) değişik maddeleri uyarınca yargılanmaları talep ediliyor.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda, Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğünce 7 Mart'ta başlatılan ''Arasta'' operasyonu çerçevesinde, 16 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlardan 8'i serbest bırakılırken, aralarında Hamdi Sedefçi'nin de bulunduğu 8 kişi tutuklanarak, cezaevine konulmuşlardı. 

aa



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,152 µs