En Sıcak Konular

Dünya ajansları böyle duyurdu

5 Haziran 2008 18:38 tsi
Dünya ajansları böyle duyurdu Dış basın türban kararını flaş haber olarak işte böyle duyurdu....


Reuters:

Türk Anayasa Mahkemesi'nin kadınların üniversitelere türban takarak girmesi için anayasada yapılan değişiklik kararını iptal ettiğini belirtti. Reuters, Anayasa Mahkemesi'nin yasayı iptal kararında laikliğe aykırı olduğu vurgusunu yaptığını duyurdu. Ajans Anayasa Mahkemesi'nin bu kararıyla AKP'ye büyük darbe indirdiği yorumunu yaptı.

AP:

Anayasa Mahkemesi'nin üniversitelerde İslam sembolü olan başörtüsünün takılmasına izin vermediğini duyurdu. Ajans haberinde, mahkeminin bu karanın muhafazakar İslamcı hükümet için bir yenilgi olduğunu yazdı. Haberde AKP'nin üniversitelerde türban yasağını dini ve kişisel özgürlük çerçevesinde kaldırmak istediği vurgusu yapıldı.

AFP:

Fransız haber ajansı AFP de, Anayasa Mahkemesi'nin üniversitelerde türbanın serbest bırakılması için anayasada yapılan yasal değişikliği laikliğe aykırı bularak iptal ettiğini duyurdu.

Der Spiegel:


Alman Der Spiegel dergisi de internet sayfasında flaş olarak verdiği haberde, Anayasa Mahkemesi'nin Erdoğan'nın türban konusunda yaptığı reformu iptal ettiğini yazdı. Haberde bundan sonra da Türk üniversitelerine türban takarak girilmesinin yasak olduğu belirtildi. Der Spiegel, Anayasa Mahkemesi kararıyla Türkiye'de muhafazakar İslamcı AKP ile laik güçler arasındaki çatışmanın daha da artacağı yorumunu yaptı.

BBC

İngiliz yayın kurumu BBC, “Türkiye’nin en yüksek mahkemesi, üniversite öğrencilerine Müslüman başörtülerini kullanmaya izin veren, parlamentonun yaptığı reformu iptal etti. Mahkeme, Şubat ayındaki düzenlemenin anayasanın laik ilkelerinin ihlali olduğunu söyledi” dedi.

Hükümetin ise türban yasağının birçok kızın eğitimden yoksun kalması anlamına geldiğini belirttiğini kaydeden BBC, “Ancak, laik sistemin önemli bir kısmı, İslam’ın Türk kamusal yaşamında daha büyük bir rol oynamasına izin vermeye yönelik bir adım olarak değerlendirerek, girişime direndi” yorumunu yaptı.
 
Vatan



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,835 µs