'PKK dağılıyor' | " /> 'PKK dağılıyor' | "/>

En Sıcak Konular

Orgeneral Saygun: 'PKK dağılıyor'

5 Haziran 2008 16:47 tsi
Orgeneral Saygun: 'PKK dağılıyor' Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, terör örgütü PKK'nın harekattan sonraki durumunu değerlendirdi.

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, terör örgütü PKK'nın harekattan sonraki durumunu "alt-üst birbirine girmiş durumda" sözleriyle açıklarken, örgüt mensuplarının TSK'nın vurmadığı bölge olduğu için meskun mahale kaçtığını ifade etti.

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, terör örgütü PKK'nın harekattan sonraki durumunu "alt-üst birbirine girmiş durumda" sözleriyle açıklarken, örgüt mensuplarının TSK'nın vurmadığı bölge olduğu için meskun mahale kaçtığını ifade etti.
Stratejik Araştırma ve Etüt Merkezi tarafından Harp Akademileri'nde düzenlenen Ortadoğu konulu uluslararası sempozyumun çıkışında Genelkurmay Başkanı Orgleneral Yaşar Büyükanıt'ın sözlerine ilişkin yorumları değerlendiren Orgeneral Saygun, "Böyle bir konuşmayı bir yerinden cımbızlayıp, böyle bir yoruma gitmek çok yanlıştır. Yargıya bir mesaj gibi düşünülmesi zorlama olur. Yanlış olur" dedi.

-VURDUĞUMUZ YERE OTOBÜSLE GELDİLER

Terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen harekatı da değerlendiren Orgeneral Saygun, terör örgütünün dağılış sürecine girdiğinin altını çizerek, "Örgütte Aralık ayından bu yana ciddi bir kargaşa yaşanıyor" diyerek şöyle konuştu:
"Adamları artık kamyonlar ve beyaz Toyota’larla taşıyorlar. En son Zaho’nun güneyinde vurduğumuz basın merkezine otobüslerle geldiler. Artık alt-üst birbirine girmiş durumda. Üsttekiler alttakileri (Bu kadar zayiat verilir mi? Biz size binalara girmeyin talimatı vermiştik" diyor. Alttakiler ise üsttekileri uyuşturucu paralarının üzerine yatmakla suçluyor. Şimdi meskun mahale kaçıyorlar. Oraları vurmadıklarımızı bildikleri için oralara sığınıyorlar."

Aktif haber



Bu haber 398 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,344 µs