En Sıcak Konular

MHP için yüz kızartıcı olay

5 Haziran 2008 14:17 tsi
Dinleme iddialarını çürüten iki belge MHP'yi kesmedi.Peygamberimize (S.A.V) saygısızlığa ses çıkarmayan MHP'li yöneticiler Sav'a destek çıkmaya devam ediyor

MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, telefonların dinlenilmesi ile ilgili olarak, ''bu konuda Hükümet acz içerisinde. Hükümetin yaşadığı bu acziyet Türkiye'ye yakışmıyor'' dedi.

Şandır, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in ''Yargıtayın dünkü kararının oldukça kapsamlı olduğunu düşünüyorum. Kişisel değerlendirmem; kararın MİT'i ve emniyeti de kapsayacağı şeklindedir'' açıklamasını ''acziyet'' olarak değerlendirdi.

''Bu konuda Hükümet acz içerisinde. Hükümetin yaşadığı bu acziyet, Türkiye'ye yakışmıyor, bana göre yüz kızartıcıdır'' diyen Şandır, uzun süreli izleme ve dinlemelerin resmen ortaya çıktığını iddia etti.

Tüm telefonların, elektronik postaların ve mesajların 3 ay süreyle izlendiği ve kayıt altına alındığının resmen açıklandığını belirten Şandır, konunun başlatılan yasal işlemle yeni bir aşamaya geldiğini ve Yargıtayın bu konudaki kararı iptal ettiğini hatırlattı.


-''SORUMLUSU SİYASİ İKTİDAR''-


Şandır şunları söyledi:

''Bu da göstermektedir ki Türkiye'de hukuk içi ve hukuk dışı çok yaygın bir izlenme, dinlenme, dosya tutma, takip edilme hadisesi yaşanmaktadır. Adeta Türkiye gözaltında tutulmaktadır. Tüm insanlarımızın özel yaşamları ve haberleşme hürriyetleri ihlal edilmektedir. MHP'ye göre, bu yüz kızartıcı olay, Türkiye'ye yakışmamaktadır. Bunun sorumlusu da siyasi iktidardır. Suçluları biran önce ortaya çıkartarak yargıya teslim etmesi, bu noktada ihmali olması halinde de suçu üstüne alması gerekmektedir. İktidar siyasi sorumluluğu üstüne alarak gereken sorumluluğu yerine getirmelidir.''


-BAŞÖRTÜSÜ-


Başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin ''iptali veya yok hükmünde kabul edilmesi ve yürürlüğünün durdurulması'' istemiyle Anayasa Mahkemesine açılan davanın bugün görüşülmesiyle ilgili bir soru üzerine de Şandır, gelişmeleri takip ettiklerini, bu konuda varılan mutabakatın AK Parti tarafından ihlal edildiğini öne sürdü.

Anayasa Mahkemesindeki yargı sürecine herhangi bir değerlendirme ve yorum yapmanın doğru olmadığına dikkati çeken Mehmet Şandır, ''ama türban Türkiye'nin bir sorunudur. Türban yalnız siyasetin ve yönetimin değil Türkiye'nin sorunudur. Çözümü noktasında herkes üzerine düşeni sağduyu ile yapmak zorundadır'' dedi.

Şandır, MHP olarak samimiyetle ve dürüstçe bu sorunun çözümüne katkı vermeye çalıştıklarını belirterek, ''bu konuda AKP ile vardığımız mutabakat maalesef AKP'nin endişeleri sonucunda akim (sonuçsuz) kalmıştır. Sürecin nasıl işleyeceğini şu anda bilemiyoruz'' diye konuştu.

AA



Bu haber 720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,222 µs