En Sıcak Konular

Ehud Olmert için yolun sonu iddiası

4 Haziran 2008 23:45 tsi
Ehud Olmert için yolun sonu iddiası

Amerikalı bir hükümet üyesinin, İsrail Başbakanı Olmert ile birlikte Washington'da bulunan bir İsrailli yetkiliye, ABD'nin Olmert'i çizdiğini söylediği iddia edildi.

Amerikalı bir hükümet üyesinin, İsrailli yetkiliye, ''Olmert hükümetinin yolun sonuna geldiğini ve bunun büyük bir olasılıkla Filistin yönetimiyle ve genelde barış görüşmelerine zarar vereceğini'' söylediği öne sürüldü.

Ynet sitesi muhabirinin Washington'dan verdiği habere göre, hakkındaki rüşvet iddialarıyla başlatılan soruşturma nedeniyle, İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in siyasal geleceğiyle ilgili bu sert değerlendirme, Amerikalı ve İsrailli yetkililer arasındaki özel bir toplantıda dile getirildi.

Haberde, Bush yönetimi üyeleriyle son birkaç gündür görüşen diğer İsrailli yetkililerin de benzer sözlerle karşı karşıya kaldıkları ve Beyaz Saray'ın, Olmert'in durumunun yaratacağı siyasal sonuçların, kendini barış süreciyle ilgili kötü haberler biçimde ortaya koyacağı endişesini taşıdıkları da belirtildi.

Ynet'e açıklamalarda bulunan bir İsrailli kaynak, ''Amerikalılar, bu skandalın Filistinliler ile olan ilişkilerimizi nasıl etkileyeceğini sormaya başladılar. Olmert'in, makamını bırakmak zorunda kalıp kalmayacağı sorusu, birçok sorunu beraberinde getiriyor. ABD hükümet yetkilileri ihtiyatlı davranıyorlar ve İsrail hükümetinin başlattığı sürece desteklerini sürdürüyorlar'' dedi.

Ancak halen Washington'da olan İsrailli yetkiliye göre, sabırlı görüntünün ardında kapalı kapılar arkasında yalnızca Filistinliler ile sürdürülen siyasal süreç için değil, Suriye ile olan durum ve İran'a karşı ABD-İsrail işbirliğinin geleceği konusunda da gerçek endişeler dile getiriliyor.

Ynet'e haberle ilgili tek bir cümle söyleyen İsrail Başbakanlığı ise, ''dedikodulara yanıt verme niyetleri'' olmadığını belirtmekle yetindi.

İsrail Başbakanı Olmert de soruşturma sonrası suçlanması durumunda istifa edeceğini söylemişti.

haber7



Bu haber 330 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,029 µs