En Sıcak Konular

Sağanak yağmur geliyor

4 Haziran 2008 20:50 tsi
Yaza girdik derken bir yağış haberi geldi. Cuma'dan itibaren Marmara Bölgesi'nde gökgürültülü sağanak yağış olacak...

Yaza girdik derken bir yağış haberi geldi. Özellikle de Cuma'dan itibaren Marmara Bölgesi'nde gökgürültülü sağanak yağış olacak...


Güneşli günlerin ardından hafta sonu İstanbul'u yağışlı bir hava bekliyor. Devlet Meteoroloji İşleri'nin yayımladığı 5 günlük hava tahmin raporlarına göre, Cuma gününden itibaren yurdun batı kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağışlı hava etkisini gösterecek. Hava sıcaklığı İstanbul ve çevresinde 25 - 26 derece civarında olacak. Cumartesi ve Pazar günleri yağışlı hava yurdun doğu kesimlerine doğru yayılırken, Marmara bölgesinde bulutlu bir havanın hakim olması, yer yer hafif yağışlı bir hava bekleniyor.

Hava sıcaklığı pazar gününden itibaren 1-2 derece artarak 27 dereceye ulaşacak.

İLÇELERDE DURUM

Cumartesi günü ise İstanbul'un kuzey ilçelerinde yani Şile, Beykoz, Ümraniye ve Sarıyer'de kısa süreli hafif yağışlar bekleniyor. İstanbul'un diğer ilçeleriyle birlikte Balıkesir, Yalova, Bursa, Çanakkale ve Bilecik parçalı çok bulutlu olacak. Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli ve Sakarya'da aralıklı olarak sağanak yağış görülecek

Pazar günü ise Balıkesir ve Çanakkale'nin dışında tüm il ve ilçe merkezlerinde aralıklı olarak öğle saatlerinden itibaren gökgürültülü sağanak yağış görülecek.

Sıcaklıklar İstanbul'da 24-25 derece olacak, 14-15 derece gece sıcaklıkları olacak.

DİĞER BÖLGELERDE İSE

- Karadeniz Bölgesi'nde Batı ve Doğu Karadeniz'de yağış olacak. Pazartesi gününe kadar bu bölgelerde yağışlı bir hava bekleniyor.

- Ege Bölgesi'nde denizden esen rüzgar bulut taşıyacağından, 2-3 gün boyunca gökyüzünde bulut yoğunluğu fazla olacak. İzmir’den, Muğla ve Afyon'a kadar zaman zaman bulutlu, ancak nemli ve sıcak bir hava bekleniyor.

- İç Anadolu Bölgesi'nin genelinde yarın yağış beklenmiyor. Lodosla birlikte sıcaklık artacak ama, lodos beraberinde daha puslu ve tozlu bir havaya neden olacak. Cuma günü Niğde-Sivas arasında yağmur görülebilir.

- Akdeniz bölgesinde esmeye devam eden lodos, nem oranını yüzde 70’e kadar çıkardığından hava çok daha bunaltıcı. Hissedilen sıcaklık 35 derecenin üzerine kadar çıkabiliyor. Bugünlerde Antalya’da zaman zaman hava bulutlanabilir. Güneydoğu Anadolu’da sıcaklık yarın 40 dereceye yaklaşacak.

- Doğu Anadolu’da rüzgar hafif, bölgede bu üç gün yağış beklenmiyor, hava genellikle açık olacak. Güneşin de etkisi ile özellikle yarın yüksek sıcaklıklar yaşanacak.

internethaber



Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,813 µs