En Sıcak Konular

Şanlıurfa Baykal'a kabus oldu!

4 Haziran 2008 20:38 tsi
Şanlıurfa Baykal'a kabus oldu! Bugün Şanlıurfa'da iki farklı yerde protesto edilen CHP lideri Baykal'ın Balıklıgöl gezisi de kabusa döndü. CHP lideri Baykal burada iki kez protesto edildi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Şanlıurfa’da Balıklıgöl’ü ziyaret etti. CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın yanı sıra çok sayıda milletvekili ve partili de Baykal’a eşlik etti. Baykal, kutsal olduğuna inanılan Balıklıgöl’de balıklara yem attı. Bir süre göl çevresinde bulunan vatandaşlarla sohbet eden Baykal, puşi bağladı.

Baykal, Balıklıgöl ziyaretinin öncesinde, CHP Şanlıurfa il başkanı Aziz Aydınlık’a ait otomotiv plazasının açılışını yaptı.

-PROTESTOLAR-

Hz. İbrahim’in doğduğuna inanılan mağaranın da bulunan bölümü gezen Baykal, buradaki taziye evlerinde taziyelerde bulundu ve mevlüt dinledi.
Baykal, cami avlusunda bulunduğu sırada bir vatandaş “Hz. Muhammed’den bu korkunuz ne, seni istemiyoruz” yazılı bir pankart açarak “Sayın Sav, sayın Baykal, neden Hz Muhammed’e hakaret ediyorsunuz” diyerek bağırdı. Protestocu vatandaş, polis tarafından avlu dışına çıkarıldı.
Baykal, camiden çıktığı sırada “Doğudan oy alamayacaksınız” diyerek Baykal’ı protesto eden bir başka vatandaşa da polis tarafından müdahale edildi.

-“TOPTAN İZLEME YETKİSİ OLAMAZ”-

Baykal, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin, Türkiye genelinde jandarma bölgesinde teknik takip yetkisi veren Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını bozmasıyla ilgili olarak, şunları söyledi:
“Toptan izleme yetkisi olamaz. Jandarmaya haram olan polise helal mi? Polise helal olan jandarmaya haram mı? İkisi de olmaz. Toptan izleme yetkisi olmaz.”

-“PEŞİN AÇIKLAMA YAPMAMAK GEREKİR”-

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muammer Aydın’ın, AKP’nin kapatılması halinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bağımsız aday olabileceğine ilişkin açıklamasını da şöyle değerlendirdi:
“YSK ve Anayasa Mahkemesi gibi kurumlar içtihat oluşturan kurumlardır. Tartışmalı konularda bu kurumlara düşen görev tarafsız ve güven veren tavrını, konu önlerine gelene kadar sürdürmektir. Bu konuda peşin açıklamalar yapılmaması gerekir. Eski bir yargı mensubu görüşlerini açıklayabilir ama bu kurumlarda görev yapanların kişisel görüşlerini açıklaması uygun olmaz. Ben siyasetçi olduğum halde bile bu tartışlara girmiyorum.

haber7



Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,354 µs