En Sıcak Konular

CHP'ye başörtülüye hakaret cezası!

4 Haziran 2008 19:59 tsi
Kırşehir Belediye Meclis toplantısına takip etmek için belediyeye giden Kırşehir Çınar Gazetesi'nin başörtülü muhabiri Fatma Alkan'a hakaret ve tehdit içeren cümleler kullandığı belirtilen CHP'li Kırşehir Belediye Meclis Üyesi Saadet Balcı'ya 135 gün

Mahkeme Saadet Balcı'nın sabıkasının olmaması nedeniyle hapis cezasını idari para cezasına çevirdi. Hakarete uğrayan başörtülü muhabir Fatma Aklan, CHP'li Balcı'ya yüklü miktarda tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

CHP'NİN MANEVİ DEĞERLERLE İMTİHANI SÜRÜYOR
Genel Sekreter Önder Sav'ın hac ibadeti ve peygamberimize hakaret dolu sözleri ve bir merkez valisi ile yaptığı siyasi konuşmaların kamuoyuna yansımasıyla zor günler geçiren CHP'ye bir kötü haberde Kırşehir'den geldi.

BAŞÖRTÜLÜ MUHABİRE: GÖZ ZEVKİMİ BOZUYORSUN
Geçen yıl mayıs ayında Kırşehir Belediyesi'nde yapılan encümen toplantısını takip eden yerel Çınar Gazetesi'nin başörtülü muhabiri Fatma Alkan'a 'göz zevkimi bozuyorsun', 'seninle sonra görüşeceğiz' gibi sözlerle hakaret ve tehditte bulunan CHP Kırşehir Belediye Meclis Üyesi Saadet Balcı'ya mahkemeden hapis kararı çıktı.

CHP'Lİ ENCÜMENE 'BAŞÖRTÜLÜYE HAKARET'TEN 135 GÜN HAPİS CEZASI
Başörtülü muhabiri tehdit etmekten 60 gün, hakaretten ise 75 gün hapsine karar verilen alan CHP'li Balcı'nın iyi hali ve sabıkasının olmaması nedeniyle cezası idari paraya çevrildi.

MUHABİR TAZMİNAT DAVASI AÇMAYA HAZIRLANIYOR
Saadet Balcı 135 günlük hapis cezası yerine 2 bin YTL para ödeyecek. Hakarete uğrayan Çınar Gazetesi Muhabiri Fatma Aklan ise Saadet Balcı'ya yüklü miktarda maddi ve manevi tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Fatma Balcı'nın avukatı Muhammed Emin Hekimhan, davanın temyiz yolu açık olmak üzere sonuçlandığını söyledi. Avukat Hekimhan, mahkemenin davalı Saadet Balcı'nın 135 günlük hapsini idari para cezasına çevirdiğini belirterek şunları söyledi, "Dava sonuçlandı. Saadet Balcı hakaretten 75 gün, tehditten ise 60 gün hapisle cezalandırıldı. İyi hali ve sicilinin temiz olması nedeniyle ceza 2 bin YTL paraya çevrildi."
 
8sutun




Bu haber 954 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,992 µs