En Sıcak Konular

Peki muhabir Sav'ı nasıl yakaladı?

4 Haziran 2008 17:32 tsi
Peki muhabir Sav'ı nasıl yakaladı? CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın Bolu eski Valisi ile yaptığı görüşmeyi deşifre ederek büyük bir gazetecilik başarısına imza atan Aslan Değirmenci haberin hikayesini anlattı...

Önder Sav ile merkez valisi hakkındaki haberin kaynağı ortaya çıkmasına rağmen polemikler bitmiyor. Boşa düşen CHP bir türlü hatasını kabul etmiyor. Baykal bir yandan Önder Sav'a sahip çıkarken diğer yandan dehşet senaryolarını köpürterek siyasi acziyetlerini gizlemeye çalışıyor.

Dün grup toplantısında Baykal'ın gündeminde yine dinleme olayı vardı. Kürsüde haykıran Baykal, hükümete yönelik "Bu görüşmeyi nasıl intikal ettirdiniz, iç yüzü nedir?" diye sordu.

Hükümet ayrıca cevabını verir. Ama biz olayın kahramanına bu soruyu sorduk. Vakit gazetesi muhabiri Aslan Değirmenci CHP'yi sarsan haberi nasıl yakalamıştı?

Cep telefonunda 44 dakika Önder Sav'dan cevap bekleyen gazeteci arkadaşımız Aslan, haberin hikayesini anlattı.

Öncelikle Sav'ı aramasının nedenini sordum. Şöyle cevap verdi:

"Hac İbadeti ve Peygamber Efendimizle ilgili sözlerinin medyaya yansıdığı ilk günden o ana kadar sürekli Sav'ı arayarak özür dileyip dilemeyeceğini öğrenmenin peşinde idik. Bu bizim gazetecilik ve kamuoyunu bilgilendirme görevimizdi. Olayın olduğu günden itibaren sayısız defa aradım. Sekreterine not da bıraktım. Hatta Meclis danışmanına kadar ulaştım fakat cevap alamadım. Hemen her gün cebini de deniyordum. Fakat Sav, sürekli yanıt vermeden telefonunu kapatıyordu."

Peki, bir türlü telefonunu açmayan Sav nasıl oldu da birden cevap verdi? Buna Aslan da şaşırmış:

"O güne kadar cep telefonunu hiç açmadı. En son genel merkezde görev yapan sekreteri ile olaydan iki gün önce görüştüm. Sorularımı kendilerine ilettiğini söyledi. Israrla dönüş yapmasını arzuladığımı söyledim. 23 Mayıs 2008 Cuma günü saat 10.00 civarıydı. Kendisine ait cep telefonunu tekrar aradım. İlk aramamda yine cevap vermedi. İkinci aramamda ise uzun süre çaldıktan sonra Sav'ın "bir dakika" sesi geldi. Biraz bekledim. Sonra "Sayın Sav" diye seslendim. Derken tekrar seslendim. Beni beklettiğini düşündüğüm için telefonu kapatmadım. Ancak aradan bir süre geçmesine rağmen Sav bana dönmüyor, sürekli eski valiyle konuşuyordu. O anda ilginç diyaloga tanıklık ettim."

Muhatabın Bolu eski valisi Ali Serindağ olduğunu nasıl anlamıştı?

"Başbakan Erdoğan'ın Bolu'ya gidip dinlenmesi konuşuluyordu. Sav'ın, 'Başbakan vali olmanıza rağmen size bilgi vermedi mi' sözü daha ilk dakikalarda bir gazetecinin çözeceği kadar net bir olaydı. İlginç diyalogda bazı kısımları not aldım. Ankara Temsilcimiz Serdar Arseven ile paylaştım. Arseven olayı doğrulamak adına Vali Serindağ ile iki ayrı görüşme gerçekleştirdi. Sonrasında ise olay gazetemize haber olarak yansıdı."

CHP'nin türlü komplolar kurduğu haberin hikayesi kısaca böyle.

Yeni Asya 



Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,273 µs