En Sıcak Konular

Baykal: Büyük üzüntü içindeyiz

4 Haziran 2008 17:17 tsi
Baykal, konvoyundaki CHP Gençlik Kolları Genel Sekreteri Ersin Çıldır’ın yaşamını yitirmesi nedeniyle büyük üzüntü içinde olduklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Gençlik Kolları Genel Sekreteri Ersin Çıldır’ın parti otobüsü üzerinde başını üst geçide çarparak yaşamını yitirmesi nedeniyle büyük üzüntü içinde olduklarını söyledi. Baykal, Çıldır’ın cenazesinin Cuma günü Ankara’dan kaldırılacağını ifade etti. Baykal yarınki Diyarbakır programının iptal edilmediğini de söyledi.

CHP’nin Şanlıurfa’da düzenlediği Tarım Kurultayı’nda sabah saatlerinde başlayan coşku, yerini hüzne bıraktı. CHP Genel Başkanı Baykal’la birlikte GAP Havaalanından şehre doğru giden parti otobüsünün üstünde başını üst geçide çarpan Gençlik Kolları Genel sekreteri Ersin Çıldır’ın hayatını kaybetmesi, partide hüzne neden oldu. Kazanın ardından Şanlıurfa Devlet Hastanesi’nde ameliyata alınan Çıldır, yoğun müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çıldır’ın hayatını kaybettiğini öğrenen Baykal ve parti yöneticileri hastaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Baykal hastane çıkışı yaptığı açıklamada, “Büyük üzüntü içindeyiz. Tadımız tuzumuz kaçtı. Çok güzel bir çalışmayı bu acı olayla noktaladık” dedi. Çıldır’ın cenazesinin bugün Ankara’ya gönderileceğini ifade eden Baykal, Cuma günü de toprağa verileceğini söyledi. Baykal, programında herhangi bir değişiklik olmayacağını bildirdi. Baykal, şunları söyledi:
“Hepimizin başı sağolsun. Çok acı bir olayla karşı karşıya kaldık. Ersin Çıldır’ı konvoydaki kaza ile maalesef kaybettik. Şanlıurfa Devlet Hastanesi’nde gerekli ilgi gösterildi. Ameliyata alındı, fakat uzun bir ameliyat sonunda kaybettik.”
Öte yandan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Tarım Kurultayı’nın yapıldığı spor salonunda bir vatandaş tarafından, pankartla eleştirildi. Baykal’ın kürsüye çıkmasından sonra, elindeki pankartı kaldıran vatandaş, “Sayın Baykal, bu ülkede başbakan olması gereken biri varsa o da şu anda başbakandır” dedi. Bunun üzerine partililer protestocu vatandaşı salondan uzaklaştırdı. Tarım Kurultayı, çiftçilerin sorunlarına ilişkin konuşmaların ardından tamamlandı.

-YARIN DİYARBAKIR’DA-

CHP Lideri Baykal, partisinin MYK toplantısı için yarın Diyarbakır’da olacak. MYK toplantısına başkanlık edecek olan Baykal, aynı zamanda çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle de bir görüşme yapacak. Baykal, yarın akşam Ankara’ya dönecek.

 



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,603 µs