En Sıcak Konular

ABD’deki ruhsatsız silahların hurdaları Türkiye’ye satılıyor

4 Haziran 2008 13:17 tsi
ABD’nin New York şehrindeki yasadışı ruhsatsız silahların parçalanıp hurda metal haline getirildikten sonra, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu ülkelere satıldığı ortaya çıktı.

New York Times gazetesinde yer alan haberdeki iddiaya göre, hurda metal olarak gönderilen silah parçaları, Türkiye’de beyaz eşya ve su borusu üretiminde kullanılıyor.

Kilosu 50 sente gönderiliyor

Gazete, New York polisinin yaptığı operasyonlar sırasında ele geçirdiği silahların yasa gereği yeniden kullanılamayacağı gerekçesiyle bir metal fabrikasında parçalanıp hurdaya dönüştürüldükten sonra kilosu 50 sente başta Türkiye olmak üzere Çin ve Hindistan’a satıldığını yazdı. New York polisinin "Silahların ölüme gittiği yer" diye nitelediği New York’un kuzeyindeki Brookfield Metal Fabrikası’nın sahibi Daniel J. Graap, fabrikasında ezilip, kullanılmaz hale getirilen silahların hurda parçalarından demir su borusu, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi beyaz eşya ürünleri ve tel örgüler yapıldığını söyledi.

Önceden Okyanus’a atılıyordu

Haberde, Boston şehri polisinin ise, ele geçirilen silahları dökümhanede erittikten sonra kanalizasyon kapağı, mazgal olarak dönüştürdüğü ve önceki yıllarda ele geçirilen silahların Atlantik Okyanusu derinliklerine atıldığı kaydedildi. New York’ta geçen yıl toplam 6 bin 529 adet silah toplandı ve hurda fabrikasına gönderildi. Bu silahların fabrikaya naklinin de önemli bir güvenlik sorunu olduğu, işlem sırasında çok sayıda polisin görevlendirildiği belirtildi. Bu konuyla ilgili görevli Rich Sosa, silahları Okyanus’a atmanın bırakılmasının akıllıca olduğunu çünkü bazı endüstriyel suçluların oraya giderek silahları bulabildiğini kaydetti.

Yasadışı silah sayısını azaltıyor

NEW York Polis Departmanı Sözcüsü Paul J. Browne, "Dolaşımda sorunlara neden olan bir sürü silah var. Delil olarak ihtiyaç duyulmayanları yok etmek mantıklı. Yasa dışı silah sayısını azaltmış oluyoruz" dedi.

Hürriyet



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,249 µs