En Sıcak Konular

Bahçeli: Başbakan PKK’ya jest yaptı

4 Haziran 2008 12:44 tsi
Bahçeli: Başbakan PKK’ya jest yaptı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP’nin ‘TRT’de 24 saat Kürtçe yayın’ açılımını sert bir dille eleştirerek, “Bu tavır, ‘Önce devlet adım atsın’ diyen PKK’nın dağ kadrolarına Başbakan tarafından yapılmış si

Konuşmasında ‘Kürtçe’ kelimesini kullanmayan Bahçeli, şu mesajları verdi:

İNANÇ HORTUMCUSU AKP: Dışişleri Bakanı’nın AB komiserleri önünde hesap verirken, Türkiye’de Müslüman çoğunluğun da dini özgürlük bakımından sorunlar yaşandığını iddia etmesi, manevi değerlerimizin AKP tarafından siyaset piyasasına yeniden sürüldüğünü gösteren çok hazin bir gelişme olmuştur. Din duygularını kullanarak manevi değer ticareti yapan inanç hortumcusu AKP, bu çirkin hüviyetini bir kere daha göstermiştir. Bakan ve Başbakan Türk milletinin karşısına çıkıp Müslüman çoğunluğun dini özgürlük alanındaki sorunlarının neler olduğunu, 6 yıla yaklaşan iktidarları döneminde çözümü için ne yaptıklarını açıklamak durumundadır.

GAP EYLEM PLANINI BİZ BAŞLATTIK: Başbakan’ın ilan ettiği GAP eylem planı partimizin de içinde bulunduğu 57. hükümet tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Eylem Planı adı ile 9 Mayıs 2000’de uygulamaya konmuştur. Şayet durum Başbakan’ın iddia ettiği gibi partisinin başlatmış olduğu bir uygulama ise bugüne kadar projenin yüzde 59’unun tamamlanmış olmasının izahı nasıl yapılacaktır?

BÖLÜNME TALEBİNE GİDER: Başbakan, TRT bünyesinde 24 saat ana dilde yayın yapılacağını Diyarbakır’da ilan etmiştir. Meclis komisyonlarında tartışılmadan, Anayasa gözetilmeden Türkçe dışındaki bir dil resmileştirilmeye çalışılmıştır. Bu tavır, PKK’nın dağ kadrolarına yapılmış siyasi bir jesttir. Tavizler son bulmayacak, ana dilde eğitime ve oradan da ayrı dil konuşanların, ayrı devlet kurmak için ayrılma taleplerine kadar gidecektir.

BAHÇELi’DEN DiNLEME YORUMU: En iyi emniyet az konuşmak

TOPLANTI sonrasında gazetecilerin ‘dinlemeyle’ ilgili sorularına yanıt veren Bahçeli, şunları söyledi: “TBMM bunun üzerinde çok ciddi ve kararlı şekilde durmalı. Bu hafta içinde Meclis Araştırma Komisyonu hemen oluşturulmalıdır.”

KAPATMADAN ÖNCE DE VARDI

“Türkiye’de dinleme eskiden beri bahsedilen konulardandır. Zaman zaman gündeme gelmektedir. Geçmiş dönem iktidarlarda da buna benzer dinleme olaylarıyla karşılaşılmıştır. Türkiye’de bu bir gerçek olarak görülmektedir. Hal böyle olunca bunun üzerine bundan sonra gitmek lazım. Bunu bir partinin kapatılmasıyla ilişkilendirmek de doğru değildir. Parti kapatılsa da kapatılmasa da, kapatılma davası yeni açıldı, ama dinleme çok eskiden beri devam ediyor, öyle gözüküyor. Buna karşılık da iyi tedbirler almak lazım. Biz kendi tedbirimizi alıyoruz. Bu gibi konularda en iyi emniyet en az konuşmaktır.”

Akşam



Bu haber 336 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,904 µs