En Sıcak Konular

Irkçılığın bu kadarına PES!

4 Haziran 2008 12:20 tsi
"Kürt nüfusu azaltılsın" açıklamasını da yapan İzmir Türkçü Toplumcu Buduncular Derneği Başkanı Rıfat Cenk Tozkoparan, "DNA'larım Kürt ve Çingenelerden üstündür!" dedi.

İzmirli 16 avukat, sendikacı ve hekimin başvurusu üzerine "Kürt nüfusu artışı durdurulsun" kampanyasını yürüten Buduncular Derneği "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği", "halkı aşağıladığı" ve "Dernekler Kanunu'na muhalefet ettiği" gerekçeleriyle yargılanmasına devam edildi. Hakim karşısına 2. kez çıkan Dernek Başkanı Rıfat Cenk Tozkoparan, müdafi avukatlarının 'Türkler halkı Kürt halkından daha üstün müdür?' şeklindeki sorusuna, "DNA'larım bunu Kürtlere kanıtlamıştır. Tarihsel olarak, Türklerin yaptıkları şeyler onların genetik olarak üstün olduğunu göstermiştir" şeklinde yanıtlaması dikkat çekti.

"Kürt nüfusu azaltılsın" açıklamasını da yapan İzmir Türkçü Toplumcu Buduncular Derneği hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği", "halkı aşağıladığı" ve "Dernekler Kanunu'na muhalefet ettiği" iddiasıyla açılan davanın 2. duruşması İzmir Adliyesi 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 20'ye yakın müdafi avukatının katıldığı duruşmada, Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi olarak yargılanan Yasin Hayal'in avukatlığını yapan Fuat Turgut sanık avukatı olarak katıldı.

Müdafi avukatları sanık Cenk Tozkoparan'ın 'ırkçılıkla' yargılanmasını talep ederek, mahkemenin görevsizlik kararı vermesini talep etti. Mahkeme Başkanı talebi ara kararda 'red' ederek, açık duruşmanın devamına karar verdi. Müdafi avukaları mahkeme başkanından sanık Tozkoparan'a soru sorma talebinde bulundu. Mahkeme başkanı talebi yerinde bularak, sanığa soru sorulmasını sağladı.

Müdafi avukatlar adına soru soran Murat Dinçer'in "Siz kendinizi Türk olarak tanımlıyorsunuz. Bunun için yaptığınız genetik bir araştırmanız var mı" şeklindeki sorusuna Tozkoparan, "Her anlamdaki mevcudiyetim bunu kanıtlıyor. Ruhen, genetik ve kültürel olarak kendimi Türk hissediyorum. Atatürk'ün 1935 yılında yaptırmış olduğu Antropolojik araştırmadaki verilere uygun olduğumu düşünüyorum" şeklinde yanıt verdi.

Dinçer'in, "Türkiye'yi sadece Türkler yönetir şeklinde kendi internet sitenizde ve kitaplarınızda beyanlarınız var. Peki bu ülkede yaşayan bir Kürt ya da bir Çingene bu ülkeyi yönetemez mi?" şeklindeki sorusuna ise, "Türk milleti adına yönetebilir ama kendi milletini kendi özelinde bırakması gerekir" diyen Tozkoparan, 'ırçılığı' savundu.

"Genetik olarak kendinizi üstün mü görüyorsunuz?" şeklinde yöneltilen bir soruya, "Bizler genetik olarak daha üstünüz. Bu bizim yıllar önceki tarihimizden bellidir. Türkler DNA'ları gereği Kürt ve Çingenelerden daha yeneteklidirler. Bunu tarih Kürtlere kanıtlamıştır" diyen Tozkoparan, yaptıkları kampanyada Kürt nüfusunun engellenmesiyle Türkiye'de yaşanan sosyal ve ekonomik sorunların çözüleceğini savundu.

Bu sırada sanık avukatı Fuat Turgut, dışarı çıkmak için izin istedi. Müdafi avukatlarının, 'bizi dinleyin sonra çıkın' demesi üzerine Turgut, 'geri geleğim, meydanı size bırakmam' şeklinde yanıtladı. Bunun üzerine müdafi avukatları mahkemenin 'meydan' olarak tanımlanmasının zabta geçmesini istedi. Mahkeme başkanı 'meydan' kelimesini zabta geçti.

Sanık avukatının sözlü sataşmasına mahkeme başkanının müdahalesinden sonra müdafi avukatlarından Aysun Koç, sanık Tozkoparan'a soru sordu. Koç, "Kitabınızda ve internet adresinizde bulunan SS işaretini Nazilerden mi aldınız? Bu işaretin sizin için anlamı nedir? Nazilere karşı sempatiniz var mı? şeklindeki soruya, "Bu soruya cevap vermek istemiyorum. Bu bilimsel bir açıklama gerektirir. Bunun cevabını vermem için mahmekemenin süresi yetmez" diye yanıt veren Tozkoparan, Anayasa'nın eşitlik ilkesine saygı duyduğunu ancak benimsemediğini söyledi.

Mahkeme, derneğin defterlerinin incelenmesi ve delillerin toplanması için 6 Ekim 2008 tarihine ertelendi.

ajanslar



Bu haber 891 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,860 µs