En Sıcak Konular

Dikili'de DEVRİMCİ karar!

4 Haziran 2008 12:18 tsi
İzmir Dikili Belediyesi ile Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube arasında sendika üyesi 55 belediye işçisi için yapılan toplu iş sözleşmesinde bir ilke imza atılarak işçiler 15-16 Haziran Direnişi’nin yıldönümünde ücretli izinli sayıldılar.

Dikili Belediyesi ile sendika temsilcileri arasında 30 Mayıs tarihinde imzalanan toplu iş sözleşmesine (TİS) göre işçi ücretlerinde sosyal haklarla birlikte ilk yıl için yüzde 25 oranında artış sağlanırken, ikinci yıl için de enflasyon oranı artı 5 puanlık ücret artışında anlaşma sağlandı. Ayrıca imzalanan TİS’e göre işçiler 1 Mayıs ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün yanı sıra ‘15-16 Haziran 1970 Direnişi’nin yıldönümünde de ücretli izinli sayılacaklar.

Sözleşmeye göre işçilerin kıdem tazminatlarının da en üst düzey olan 60 günden hesaplanacağını ifade eden Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Mehmet Çınar, “Normal sözleşmelerde ortalama 15-20 haftadan hesaplanan ihbar tazminatları da Dikili Belediyesi’nde 47 haftadan hesaplanacak. Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven sosyal belediyeciliğe, emeğe ve sendikal örgütlenmeye desteğini gösterdi. Sözleşme aynı zamanda 15-16 Haziran gibi işçi sınıfı için önem taşıyan günlerin sahiplenilmesi, işçi sınıfının tarih bilincinin canlı tutulması anlamına da geliyor” diye konuştu.  Başkan Özgüven, görevi kötüye kullanmak suçundan bugün yeniden hakim karşısına çıkıyor.

SUÇLU BELEDİYE BAŞKANI

Dikili’nin Belediye Başkanı Özgüven, İzmir’in Dikili İlçesi’nde aylık 10 tondan az su tüketimi ve belediye otobüsü hizmetleri için vatandaştan para almadığı, ekmek için vatandaşa cebinden sadece 25 kuruş çıkarttırırken, sağlık ocaklarında muayene ücreti olarak 1 lirayı fiyat olarak belirlediği için dikkatleri üzerine çekmiş, aralarında siyasiler ve aydınlarında bulunduğu geniş bir kitle tarafından takdir görmüştü. Ancak Sayıştay denetçilerinin oluşturduğu rapor doğrultusundavalık olmuştu.

Birgün



Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,450 µs