En Sıcak Konular

Hamilelere 'sıcak' uyarıları

4 Haziran 2008 12:17 tsi
Özel Bahar Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Nagihan Güler, hamilelikte yolculuğun riskli olabileceği için hamile kadınların özellikle son haftalarda uzun süreli yolculuklar konusunda dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Uzmanlar, hamilelerin sıcak havalarda yolculuk ederken dikkatli olmalarını tavsiye ediyor.

Özel Bahar Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Nagihan Güler, hamilelikte yolculuğun riskli olabileceği için hamile kadınların özellikle son haftalarda uzun süreli yolculuklar konusunda dikkatli olması gerektiğini söyledi. Özel otomobille yapılan uzun yolculuklarda hamilelerin sürekli aynı pozisyonda oturduğunu anlatan Güler, bu durumun hamilelerde kan dolaşımını yavaşlatacağını, bel ağrısı ve aşırı yorgunluk haline yol açabileceğini, molasız yolculukların annede kramplara neden olabileceğini kaydetti. Dr. Güler; "Kan dolaşımının yavaşlaması, kramplar, nefeste düzensizlik bebeğe giden oksijen miktarını azaltacağı için olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu yüzden hamilelerin iki saatte bir mutlaka mola vermesi, araçtan inip yürüyerek kan dolaşımının hızlanmasını sağlamaları ve bir süre dinlenmeleri gerekir. Ayrıca araç içindeyken hareketsiz kalmaktansa, arada bir ayakları oynatarak da yapılabilecek hafif egzersiz hareketleriyle kan dolaşımı normal seviyeye getirilebilir. Özellikle son haftalarda çıkılacak yolculuklarda muhtemel sağlık sorunlarına karşı güzergah üzerinde sağlık merkezlerinin telefon ve adresleri mutlaka alınmalıdır. Zorunlu otobüs yolculuklarında ise iki saatte bir mola ve araçtan inme imkanı bulunmayabilir, bu tür durumlarda anne, alacağı yardımla otobüs içindeki boşlukta yürüyüp kan dolaşımını biraz olsun hızlandırıp riski ve yaşanacak bel ağrısını ortadan kıldırabilir. Yolculuğa çıkmadan önce ağır yiyecekler yerine taze meyve ve sebzelerin tüketilmesi annenin de bebeğin de daha rahat olmasını sağlayacaktır" dedi.

Hamilelerin yolculukları sırasında emniyet kemerini kesinlikle unutmaması ve önerilen şekilde takması gerektiğini vurgulayan Güler, kemerin karnın altından geçirilmesi gerektiğini, muhtemel sert frenlerde bebeğin baskı sonucunda zarar görmesi önlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

CİHAN

 

 



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,393 µs