En Sıcak Konular

Adım adım suikast

4 Haziran 2008 10:13 tsi
Adım adım suikast Hrant Dink'in katili O.S'nin, cinayatten önce güvenlik kameralarına takılan görüntülerinden sonra, olay günü Trabzon'dan 4 kişiyle yaptığı telefon görüşmesi ortaya çıktı. O.S'nin bölgede yaptığı keşif ve toplam 5 dakika süren telefon görüşmelerini içe

Gazeteci Hrant Dink'in katil zanlısı O.S'nin, cinayet günü güvenlik kameralarına takılan görüntülerinin ortaya çıkmasından sonra, olay yerinden, Trabzon'la 4 ayrı görüşme yaptığı, azmettiricilerinden, 4 dakika 23 saniye talimat aldığı belirlendi.

Yazarımız Ali Bayramoğlu ile Hrant Dink'in ailesinin hazırladığı suikast krokisi, O.S'nin suikast için keşif yaparken Trabzon'dan 4 kişiyle telefon görüşmesi yaptığını ve aldığı talimatlar doğrultusunda cinayeti işlediğini ortaya koydu. Krokiye göre, O.S'nin cinayeti işleyene kadar geçirdiği sürede neler yaptığı, kiminle görüştüğü ise hâlâ bilinmiyor.

AHMET İSKENDER'LE GÖRÜŞTÜ

Krokiye göre O.S'nin, cinayetten hemen önce yaptığı yaptığı telefon görüşmeleri tespit edildi. O.S. ilk olarak, saat 12.48'de, Şişli'deki bir gazete bayiine ait 0212 219 84 90 numaralı sabit telefondan, Trabzon'daki Ahmet İskender'e ait 0535 396 82 21 numaralı telefonu arıyor. Daha sonra 13.07, 13.15 ve 14.20'de üç kez daha aynı yerden aynı numarayı arayan O.S, Trabzon'la toplam 4 dakika 23 saniyelik görüşme yapıyor. O.S, Ahmet İskender'e ait hattan, Yasin Hayal'le görüşüyor ve cinayetle ilgili talimatlar alıyor.

CİNAYETTEN SONRA İKİ GÖRÜŞME

Katil zanlısı O.S'nin, Şişli'deki görüşmelerin dışında, cinayetten sonra saat 17.01'de, yine Ahmet İskender'in telefonuyla Bayrampaşa'daki bir kontörlü telefon bayiinden 55 saniyelik, 18.17'de de başka bir kontörlü telefondan, Orhan Özbaş'la da görüşme yaptığı tespit edildi.

CEVAP ARAYAN SORULAR

Krokiye göre, 14. 40'ta Agos gazetesinin yanındaki bir kuruyemişçinin kontörlü telefonundan Trabzon'u arayan O.S cinayeti 14.57'de işledi. O.S'nin 2 saat 17 dakikada zamanını nasıl geçirdiği, kimlerle görüştüğü soruları hâlâ cevapsız. Kamera kayıtlarından O.S'nin internet kafede ve telefon etmek için geçirdiği süre tahmini olarak 1 saati geçiyor. Geriye kalan 1 saatte O.S'nin kimlerle görüştüğü, yanında biri olup olmadığı ise bilinmiyor. Hrant Dink'in arkadan ve cinayet için uygun olmayan Akbank'ın köşesinde öldürülmesi, O.S'ye son dakikada 'infaz' emrinin verildiği kuşkusuna neden oldu.

Adım adım suikast

Tetikçi O.S'nin cinayet günü yaptığı keşif güvenlik kameralarına yansıdı. O.S, Agos'un bulunduğu Şişli Halaskargazi Caddesi'nde ilk kez, saat 12.53'te Akbank'ın kamerası tarafından görüntülendi. Agos'un önünden geçerken 12.53'te kameraya takılan O.S, az ileriden geri döndü ve 12.58'de kameradan çıktı. İlk kameraya takıldığı süre içinde olay yerinde keşif yaptığı anlaşılan O.S ayrıca, Agos'un köşesindeki Şafak Sokak'ta bulunan Saray Tekstil'in kamerasına da 3 kez yakalandı. Saat 13.20'de Afitab Sokak'tan Şafak Sokak'a giriş yapan O.S, 14.20'de Kritik İnternet Salonu'ndan çıkarak Agos'un bulunduğu Halaskargazi Caddesi'ne giriyor. O.S. son olarak, 14.58'de, Saray Tekstil'in kamerasında, Şafak Sokak'tan yukarı kaçarken görülüyor.

Yeni Şafak



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,897 µs