En Sıcak Konular

Sav'ı partililere alkışlattı!

4 Haziran 2008 08:56 tsi
Sav'ı partililere alkışlattı! CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Telekom ve Turkcell’in belgeleriyle Sav'ın resmi kurumlarca dinlenmediğinin ortaya çıkmasına rağmen, 'dinleniyoruz' iddiasını sürdürdü...

Grup toplantısında partililere alkışlattığı Sav'ı savunan Baykal, Başbakan Erdoğan’a yüklendi.Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, telekulak iddiasının gerçek çıkmaması nedeniyle kendisine "Kaçtığın yere kovalayacağım" diyen Başbakan Erdoğan'a, "Ben kaçmıyorum, sen geçmişinden kendinden kaçıyorsun" karşılığını verdi.

Telekominikasyon ve Turkcell’in belgelerini açıklamasına rağmen Genel Sekreter Önder Sav'ın telefonunun dinlendiği iddiasını sürdüren Baykal şunları söyledi:

"Sav, merkez valisine saat 10.00'da randevu veriyor, 10.03'te telefon çalıyor. 10.03'ten itibaren 44 dakika boyunca görüşme kaydı alınıyor. Kuşkuyla karşılıyoruz. Telefonlar kapalı olsa dahi açılmış gibi izlenebiliyor. Telefon kapalı tutulsa dahi cep telefonu mikrofon gibi konuşmaları merkeze intikal ettiriyor. Bu net şekilde ortaya çıkmıştır." Baykal, Sav'ın Bolu Valisi Ali Serindağ ile görüşmesini yayınlayan Vakit gazetesi için ise "AKP destekçisi, Danıştay cinayetinde rol oynayan, militan gazete" benzetmesi yaparak, "Garabet. Mahkeme gazetenin bu teyp kayıtlarını da isteyecektir" dedi.

‘70 milyon dinleniyor’ iddiası

Telekom İletişim Başkanlığı'nın yapısını anlatarak, doğrudan Başbakan'a bağlı telefon dinleme sistemi oluşturulduğunu belirten Baykal, "Burada 5 bin kişi dinleme işi ile uğraşıyor. 5 bin kişinin dinlediği muazzam bir dinleme sistemi oluşturuldu" dedi. Baykal, telefon dinlemesini, Emniyet bünyesindeki "cemaat kadrolaşmasının" gerçekleştirdiğini iddia ederek, "Başbakan'a bağlı dinleme sistemi oturtacaksınız, 70 milyonu dinleme kararı alacaksınız. Sonra bu dinlemeler birilerinin elinde özel bilgi olarak duracak. Nerede anayasadaki özel hayatın gizliliği" diye konuştu.

Baykal, basında yer alan, "Emniyet ve Jandarma istihbaratının herkesi dinlediği" iddiasının takipçisi olacaklarını söyleyerek, "Topyekün izleme yetkisi olamaz. Bu derhal kaldırılmalı" dedi. CHP lideri, telekulak iddiasının gerçek çıkmaması nedeniyle kendisine "Kaçtığın yere kovalayacağım" diyen Başbakan Erdoğan'a, "Ben bugüne kadar hiçbir şeyden kaçmadım. Ama sen mahkemeden kaçıyorsun. Ben saklanmadım, sen dokunulmazlığın arkasına saklanıyorsun. Sen geçmişinden, kendinden kaçıyorsun, ben geçmişimle iftihar ediyorum" tepkisini gösterdi.

Bugün
 



Bu haber 375 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,338 µs