erkek yönetim seçti | " /> erkek yönetim seçti | "/>

En Sıcak Konular

TMMOB erkek yönetim seçti

3 Haziran 2008 19:42 tsi
TMMOB erkek yönetim seçti TMMOB'yi 21 Erkek 1 Kadın Yönetecek. Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği'nin yeni yönetim kurulunu 21 erkek ve 1 kadın (Peyzaj Mimarları Odası'ndan Gülay Odabaş) oluşturuyor.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) olağan genel kurulunda yeni yönetim kurulu da seçildi. 22 üyeli kurulun tek kadın üyesi Peyza Mimarları Odası'ndan Gülay Odabaş.

bianet'in görüştüğü, yeniden TMMOB Başkanı seçilen Mehmet Soğancı, Genel Kurul'da TMMOB içinde kadın çalışma grubu kurulması ve bir kadın kurultayı yapılması kararlarının oybirliğiyle alındığını söyledi.

"Pozitif ayrımcılığı desteklemek"
Genel Kurul sonuç bildirgesinde TMMOB'nin çalışmasını sürdüreceğini belirttiği amaçlar arasında "Kadına yönelik şiddeti ve toplumsal hayatın her noktasında cinsiyet ayrımcılığını önlemek, politik, ekonomik ve kültürel alanda pozitif ayrımcılığı desteklemek, TMMOB örgütlülüğü içinde kadın örgütlenmesini geliştirmek, tüm emekçi kadınların mücadelelerinin yanında olmak-birlikte mücadele etmek" ifadesi de yer aldı.

Çalışan yüz mühendisten 20'si kadın
Adayların odalar tarafından belirlendiğini söyleyen Soğancı'ya göre yönetimde kadın sayısının azlığı, belli mühendislik kollarında kadın sayısının az olmasıyla bağlantılı. Soğancı iç mimarlar, peyzaj mimarları ve gıda mühendisleri örgütlenmesinde kadınların oranının yüzde 60'ın üzerinde olduğunu, ancak makine ve inşaat mühendislerinin odalarında kadın oranının yüzde 3 civarında olduğunu söyledi.

Kadın Mühendisler, Mimarlar, Şehir Plancılar, Fen Bilimciler ve Teknik Elemanlar Grubu'nun rakamlarına göre mühendis, mimar ve teknik elemanların yüzde 14,3 'ü kadın. Gruptan Gülru Yıldız'a göre, Türkiye'de kadın mühendislik öğrencilerinin oranı yüzde 35. Çalışan kadın mühendis oranıysa yüzde 20.

Yeni yönetim kurulu
1 Haziran'da sona eren genel kuruldaki seçimlerde, TMMOB'nin yeni yönetim kurulu şu adlardan oluştu:

Ethem Torunoğlu (Çevre Mühendisleri Odası), Emir Birgün (Elektrik Mühendisleri Odası), Ekrem Poyraz (Fizik Mühendisleri Odası), Tuncay Şenyurt (Gemi Mühendisleri Odası), Muammer Yağız (Gemi Makinaları İşletme Mühendisleri Odası), Kadir Dağhan (Gıda Mühendisleri Odası), Nail Güler (Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası), Feyyaz Ataç (İç Mimarlar), Selçuk Uluata (İnşaat Mühendisleri Odası), Oğuz Gündoğdu (Jeofizik Mühendisleri Odası), Ersin Gırbalar (Jeoloji Mühendisleri Odası), Alaeddin Aras (Kimya Mühendisleri Odası), İlker Ertem (Maden Mühendisleri Odası), Mehmet Soğancı (Makina Mühendisleri Odası), Cemalettin Küçük (Metalurji Mühendisleri Odası), Deniz Özdemir (Meteoroloji Mühendisleri Odası), Sabri Orcan (Mimarlar Odası), Mehmet Çelik (Petrol Mühendisleri Odası), Gülay Odabaş (Peyzaj Mimarları Odası) , Yaser Gündüz (Şehir Plancıları Odası), Güngör Durur (Tekstil Mühendisleri Odası) , Ergin Özüğür (Ziraat Mühendisleri Odası).

bianet



Bu haber 409 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,060 µs