En Sıcak Konular

Piyasa mahkeme kararına kilitlendi

3 Haziran 2008 19:06 tsi
Küresel krizin yanı sıra içerideki siyasi belirsizlikten de etkilenen piyasalar, perşembe günü tamamlanması öngörülen başörtüsü davasından çıkacak sonucu bekliyor.

Piyasaların gözü kulağı, AK Parti'ye açılan kapatma davasının seyri açısından önem arzeden başörtüsü davasına çevrildi. Uzmanlar perşembe günü sonuçlanması beklenen davadan olumlu sonuç çıkması durumunda piyasaların tepkisinin de olumlu olacağını, olumsuz bir sonuç çıkması halinde ise bu sonucun ise düşük kalan fiyatların içinde zaten olduğunu belirtiyor.

15 Mart tarihinden itibaren yaşanan siyasi belirsizlik sonrasında piyasaların davanın sonuçlanmasını beklediğini söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, 'AK Parti'ye açılan kapatma davasından sonra bütün olumsuzluklar zaten şuan fiyatlara yansımış durumda. Dava olumsuz sonuçlanırsa piyasalarda ilk başta bir düşüş yaşanır, ardından yükselişe geçer. Ancak dava sonrasında olumsuz karar çıkmaz ise piyasalarda olumlu yönde bir hareketlenme süreci başlayacaktır' şeklinde konuştu.

SONUÇ PİYASALARI RAHATLATIR

Dava açıklanana kadar piyasalarda yatay bir seyir gerçekleşeceğini belirten Merkez Menkul Değerler Araştırma Müdürü Özgür Yurtdaşseven, 'Sonuç olumlu da olsa olumsuz da olsa piyasalarda kısa vadeli de olsa bir rahatlama sürecine girilecektir. Yüzde 4-5 civarında bir yükselme beklentisi söz konusu' diye konuştu.

RED YÜZDE 7-10 YÜKSELİŞ DEMEK

Şubat ayında dava süreci başladığında endeksin 42 bin 500 seviyelerinde olduğunu, ancak şu durumda yurtdışı piyasalar ile çok büyük fark oluştuğunu kaydeden Turkish Yatırım Finansal Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, 'Piyasalarda fiyatlamalar olumsuza göre yapıldı. CHP'nin başvurusu kabul edilse bile piyasalarda kısa vadeli bir yükseliş gözlenir. Reddedilirse, bu yükseliş yüzde 7-10 arasında gerçekleşir' dedi. Uskuay ayrıca, AK Parti'nin kapatılması durumunda, kapanma olayından çok, doğuracağı sonuçların daha olumsuz olacağını sözlerine ekledi.


Enflasyona mola

Enflasyonun önceki aylardan çok farklı olmayacağını dile getiren Merkez Menkul Değerler Araştırma Müdürü Özgür Yurtdaşseven, enflasyonun piyasalara büyük bir etkisi olmayacağını iddia etti.

Faiz artırımıyla birlikte YTL'nin değerinin yüzde 5 ila 7 oranında arttığını hatırlatan Turkish Yatırım Finansal Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, “Gıda fiyatlarında bir düşüş var. Bunlar enflasyona olumlu yansıyacaktır. Piyasalar şuan yükselmek için bahane arıyor. Enflasyonun piyasalara olumlu yönde etkisi olabilir. Herkes Anayasa Mahkemesi'nin kararına odaklanmış. Tabi tüm bunlar Merkez Bankası'nın faiz artırma politikalarını durdurmaz” diye konuştu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, 'Enflasyondaki artış gıda ve enerji fiyatlarındaki artıştan kaynaklanıyor. Gıda fiyatlarında bu ay ekstra bir artış söz konusu değil. Bu nedenle enflasyon rakamları bu ay beklenenin altında çıkabilir' şeklinde konuştu.

Yeni Şafak



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,467 µs