Golan'ı vermek istemiyormuş! | " /> Golan'ı vermek istemiyormuş! | "/>

En Sıcak Konular

İsrail, Golan'ı vermek istemiyormuş!

3 Haziran 2008 17:50 tsi
İsrail, Golan'ı vermek istemiyormuş! Olmert açıklamada Golan Tepeleri konusunda Suriye ile masaya oturmadıklarını belirtti.

Jerusalem Post'un haberine göre, İsrail Başbakanı Ehud Olmert pazartesi günkü toplantıda yaptığı açıklamada Golan Tepeleri konusunda Suriye ile masaya oturmadıklarını belirtti.

Olmert, Savunma Bakanlığı toplantısında yaptığı açıklamada İran’a hiçbir zorunluluk ne sunuldu ve bir teklif yapıldı derken sadece konuşmada onların ne istediğini ve bizim ne istediğimizi her iki tarafın da bildiğini belirtti.

Bu tartışmalar geçen hafta Suriye ile pazarlıklar esnasında karşı tarafın Golan Tepeleri’ni gündeme getirmesiyle birlikte geldi.

Olmert bunun dışında kendinden önceki dört başbakanın da Suriye ile görüşmeye çalıştığını ancak her seferinde bu bölümün ağrılı geçtiğini belirtti.

Olmert açıklamasında “Benim yerimde her kim oturursa burada açıklama yaparken ne kadar dikkatli olması gerektiğin bilir.” Dedi.

Olmert bunun yanında 2008 sonu itibari ile Filistinlilerle barış görüşmelerini sonuçlandırmayı planladıklarını belirtti.

Başbakan toplantı esnasında Filistin konusunda düşüncelerinin senler geçtikçe nasıl değiştiğini de aktardı. Bunun dışında uluslararası konsensusta ülkelerin daha çok tek devletli bir çözüme sıcak baktığını da bildirdi.Şu an kendilerinin Yahudi devleti ve gelecekte bunun garantilenmesi için çalıştıklarını da belirtti.

Olmert bunun yanında şu anki en büyük çabalarının Hamas’ın Gazze’de olduğu gibi Batı Şeria'da da kontrolü ellerine geçirmesini engellemek olacağını belirtti.

İsrail şu anda Hamas ile görüşmezken Mısır ile mesajlar yollamakta bu mesajlarda en önemlisi ise Gazze kapılarını insani yardım için açılabileceği ancak bunun rehin asker Gilad Shalit’in serbest bırakılması şartı ile olacağı yönünde gelişiyor. Ancak Rafah kapısı şu an için açılmayacak gibi gözüküyor.

İsrail ordusu Araştırma komutanı Baidatz ise toplantıda Suriye’nin İran’la ve Hizbullah ile ilişkilerine ve silah yardımı yapmasına dikkati çekti. Bunun yanında Yehuda Şamron bölgesinde Abbas’ın kontrolü azalıyor ve tekrardan seçilip seçilemeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

Olmert bunun yanında kendisine yöneltilen suçlamalarla savaşacağını ve bu savaşa hazır olduğunu da toplantıda belirtti.

Bu açıklamayla Elon ve Eitam’ı kasteden Olmert onun bakış açısıyla ne yapacağını bilmeyen ve limiti olmayan insanlar olarak onları tarif etti.

TIMETURK
 



Bu haber 377 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,106 µs