En Sıcak Konular

'AKP yürekli olsa CHP'yi kapattırır!'

3 Haziran 2008 13:46 tsi
AKP'den MSP'ye, CHP'den İttihatçılara uzanan çizgiyi eleştiren ünlü şair ve Diriliş Partisi Genel Başkanı Sezai Karakoç 'AKP yürekli olsa CHP'ye kapatma davası açardı" dedi...

Sezai Karakoç, AKP'den MSP'ye, CHP'den İttihatçılara uzanan çizgiyi eleştirdi. AKP'yi korkaklıkla suçlayan Karakoç, "AKP yürekli olsa CHP'ye kapatma davası açardı" dedi. Karakoç, CHP ile koalisyon hükümetlerinde yer alan MSP ve MHP’nin de millete ihanet ettiğini savundu.

Ünlü düşünür, şair ve Yüce Diriliş Partisi Genel Başkanı Sezai Karakoç, AK Parti’yi, kapatma davası karşısında “yüreksiz” ve “korkak” bir tavır sergilediği için eleştirerek, “AK Parti’nin bir dosya hazırlayıp, Anayasa Mahkemesi’ne CHP’nin kapatılması istemiyle dava açmalı” dedi.
Partisinin son haftalık toplantısını gerçekleştiren Sezai Karakoç, toplantıda 2. Abdülhamit döneminden günümüze Türk siyasi hayatında gerçekleşen siyasal gelişmeler ışığında AK Parti’ye açılan kapatma davasını değerlendirdi.

KAPATMA DAVASI VE İTTİHATÇI UZANTILAR
AK Parti’ye açılan kapatma davası’nın altında yatan gerçekleri 2. Abdülhamit döneminde aramak gerektiğini belirten Karakoç, Abdülhamit’i deviren Jön Türkler ve İtihatçıların, bugünkü siyasal düzenin tohumlarını o dönemde attıklarını ileri sürdü.

27 MAYIS DARBESİ'NDEN CHP KADAR DP'DE SORUMLU
Sezai Karakoç, 27 Mayıs 1960’da gerçekleşen darbeden ittihatçıların uzantısı olan CHP kadar diğer uzantısı olan DP’nin de sorumlu olduğunu iddia etti. DP’nin iktidara geldikten sonra da eski alışkanlıklarına devam ederek, CHP gibi davrandığını ifade eden Karakoç, “başkasına muhalefet hakkı tanımayan Menderes’i Abdülhamit’e yaptıkları gibi devirdiler ” dedi.

CHP "FAŞİST", MSP VE MÇP "MÜSAADELİ" PARTİLER
CHP’nin ittihatçıların uzantısı, faşist bir parti olduğunu söyleyen Karakoç, CHP dışındaki partiler MSP ve MÇP’nin “müsaadeli partiler” olduğunu ileri sürdü. Türkiye’de kurulan "sözde" İslamcı ve milliyetçi partilere de eleştiriler getiren YDH Başkanı Sezai Karakoç, başka oluşumlar içinden gelip, İslamcılık adına ortaya çıkanların esas İslamcı aydın kadronun önünü tıkadıklarına dikkat çekti. MSP ve MHP’yi milletine ihanet etmekle suçlayan ünlü düşünür, rahmetle anılmayan ittihatçıların uzantısı bir parti olan CHP ile 1974’de MSP, 1998’de de MHP’nin koalisyon kurmaya haklarının olmadığını vurguladı.

AK PARTİ YÜREKLİYSE CHP'YE KAPATMA DAVASI AÇAR
Sezai Karakoç, konuşmasının sonunda AK Parti’ye açılan kapatma davasını değerlendirdi. AK Parti’yi kapatma davası karşısında “yüreksiz” ve “korkak” bir tavır sergilediği için eleştiren Karakoç, “AK Parti’nin bir dosya hazırlayıp, Anayasa Mahkemesi’ne CHP’nin kapatılması istemiyle dava açmalı” dedi Karakoç, şöyle devam etti: AK Parti ne yapmalıydı? İsyan mı? Hayır! Erdoğan, çıkıp istifa edebilirdi. Ben olsam konuşur, gerçeği söylerim. Ondan sonra ne olursa olur. Ama onlarda onu söyleme cesareti, yürekliliği yoktur. Ülkenin ihtiyacı olan milletin bağrından çıkan partilerdir. Bu biz oluruz, başkası olur ama böyle partilerin çoğalması ve direnmesi gerekir. İşte o zaman legal – illegal ortaya çıkar. Bana kimse çıkıp da illegalsin diyemez. Bunu dedikleri zaman onlara haddini bildiririm. Ama bunu yapamıyor hiçbiri. AK Parti’de bir parça kendine güven olsa, hazırlar bir dosya CHP’nin kuruluşundan bugüne hiçbir zaman legal davranmadığını ve bu sebeple Anayasa Mahkemesi’nden CHP’nin kapatılmasını istemesi lazım. Bunu istemeye kanunen hakkı da vardır. Siyasi Partiler Kanunu’na göre bir partinin yasalara aykırı hareket ettiğini ileri sürerek o partinin kapatılması için Anayasa Mahkemesi’ne dava açabilirsin.
 
Haber 7



Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,805 µs