En Sıcak Konular

Erdoğan'ı danışmanı yalanladı

3 Haziran 2008 12:21 tsi
Kanal 7'nin anchormeni Erhan Çelik, Ali Babacan'ı eleştirdi ve ilginç bir ayrıntı yakaladı: Başbakan Erdoğan'ı danışmanı yalanladı.

Erhan Çelik/Bugün

Başbakan Erdoğan'ı danışmanı yalanladı

Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın gündem olan "Türkiye'de Müslüman çoğunluk da dini özgürlüklerle ilgili sorunlar yaşıyor" sözlerine her kesimden farklı tepkiler geldi. Esasında Babacan'ın açıklamasında haklılık payı yok değil! Üniversite kapılarında çıkarılan başörtülerinin yerine geçirilen perukları hiç kimse yok sayamaz herhalde! Lakin... Bu konuşmanın yapılacağı yer Avrupa Parlamentosu mudur? İşte tam da bu noktada Babacan'ı eleştiren muhalefet partileriyle ben de aynı görüşteyim.

Dışişleri Bakanı'na yakışmayacak bir gaftır bu ve eleştirilmeyi sonuna kadar hak etmektedir. Başbakan Erdoğan da eleştirilerin Avrupa Parlamentosu'nda dile getirilmesinin yanlış bir yaklaşım olduğunun farkında olmalı!

Yine de Babacan'a destek çıkmak adına "Bu ülkenin yüzde doksan dokuzunu oluşturan biz Müslümanların da sorunları var" demekten geri durmadı. İçeriği haklı bulan, açıklamanın yapıldığı mekanın yanlışlığını ise görmezden gelen politik bir değerlendirme başbakanın yaptığı...

Oysa başbakanın danışmanlarından birine göre Ali Babacan'ın Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı açıklamanın içeriği de boş. Hürriyet'e verdiği röportajda 'İnananların inançlarını yaşama konusunda bir zorlukla karşılaştıklarını düşünmüyorum' diyerek başbakanı yalanlayan bu danışmanı Reha Çamuroğlu'ndan başkası değil.

AKP'nin Alevi vatandaşlara yönelik açılım sağlamak için ümit bağladığı Çamuroğlu'nun Türkiye'de din ve vicdan özgürlüğünün önünde hiçbir engel yokmuş gibi beyanat vermesi enteresan doğrusu!

Hatta başbakanı yalanlamasından bile...

Reha Çamuroğlu yaptığı açıklamanın ardından başbakan ya da AKP içinden ne tür tepkiler aldı bilmiyorum ama sergilediği tavrın, hükümet ile aralarında köprü kurmaya çalıştığı Alevi vatandaşlar arasındaki uçurumu büyüttüğüne eminim! Tabi, inançlarını yaşama konusunda bir zorlukla karşılaşmadıklarını düşünenler hariç!

aktifbaher.com



Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,728 µs