ŞOK deşifre! | " /> ŞOK deşifre! | "/>

En Sıcak Konular

TÜSİAD'la ilgili ŞOK deşifre!

3 Haziran 2008 09:40 tsi
TÜSİAD'la ilgili ŞOK deşifre! İsveç'in eski Ankara Büyükelçisi Ann Dismorr, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) birçok üyesinin, gayri resmi görüşmelerde, gizlice kendisine söylediklerini deşifre etti...

İsveç'in eski Ankara Büyükelçisi Ann Dismorr, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) birçok üyesinin, gayri resmi görüşmelerde, AK Parti'nin yargı tarafından kapatılmasına destek verdiklerini söyledi.

2001-2005 yılları arasında Türkiye'de görev yapan Ann Dismorr, "Kodları Çözülmüş Türkiye'' adlı kitabının tanıtımı dolayısıyla Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de daha önce onlarca siyasal partinin yargı süreciyle kapatıldığını, fakat AK Parti aleyhindeki kapatma davasının, büyük halk çoğunluğuna dayanan ve iktidardaki bir partiyi ilk kez hedef alması nedeniyle bunlardan farklı olduğunu vurguladı. Davanın, "karizmatik bir lider" olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedeflediği yönünde söylentilere değinen eski büyükelçi, Erdoğan'a siyasi yasak getirilmesi durumunda bunun büyük bir risk olacağını ifade etti.

Ann Dismorr, "Birçok TÜSİAD üyesi, gayri resmi görüşmelerinde AK Parti'nin yargı tarafından kapatılmasını destekliyor. Bunları anlayamıyorum, çünkü Türkiye'ye doğrudan yabancı sermaye yatırımı akını siyasal istikrar sayesinde oldu. Batı Avrupalı bakışıyla bunu sindirmek zor.'' diye konuştu.

Bir soru üzerine de Türkiye'nin AB yolculuğunda anamuhalefet CHP'yi hükümete alternatif görmediğini belirterek, "Benim ülkem İsveç'deki Sosyal Demokratlar, CHP'yi Sosyalist Enternasyonal'den çıkarmaya çalışıyor." dedi. Türkiye'de kutuplaşmanın arttığını söyleyen Dismorr, "Hükümet keşke başörtüsü sorununu büyük bir reform paketiyle birlikte ele alsaydı. O zaman, kuşkulara neden olmazdı.'' eleştirisinde bulundu. Türkiye'deki toplumsal bölünmüşlüğün aşılması için de "AB yolunda birleşilmesini'' önerdi.

aktifhaber



Bu haber 1,210 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,557 µs