En Sıcak Konular

'Eşler küs' haberleri mahkemelik

2 Haziran 2008 21:17 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Erdoğan'ın eşlerinin arasının bozuk olduğu ve sözde tartışmalarının dökümünü yayınlayan gazete ve dergilere dava açıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile tartıştıklarına ve aralarının bozuk olduğuna dair yayınların “gerçek dışı olduğu ve sorumluları hakkında yasal yollara başvurulacağı” bildirildi.

Hayrünnisa Gül'ün Avukatı Ömer Küçüközcan, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde kimi haftalık dergi ve günlük gazetelerde, “müvekkili Hayrünnisa Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan arasında, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yaklaşık 15 kişinin önünde tartışma yaşandığı, bu tartışmada Emine Erdoğan'ın, kendileri yerine Gül ailesinin Çankaya Köşkü'ne çıkmalarından rahatsız olduğunu beyan ettiği ve o günden beri tarafların aralarının bozuk olduğunun” iddia edildiğini ve bu tartışmaya ilişkin gerçek dışı bir tutanak yayımlandığını belirtti.

Küçüközcan, şunları kaydetti: “Müvekkilim bu haksız ve gerçek dışı yayınların sona ermesini beklemekte iken, yayınlar bu kez 'Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı'nın eşlerinin arasındaki tartışmanın ve iktidar tutkusunun facia yaratacağı, aile meclisinin Millet Meclisi'nden daha etkili olduğu' gibi tamamen çirkin bir mecraya taşınmıştır. Müvekkilim Sayın Hayrünnisa Gül ile Sayın Emine Erdoğan arasında ne cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ne de sonrasında herhangi bir tartışma olmamıştır. Ayrıca Sayın Hayrünnisa Gül, tartışmanın olduğu iddia edilen yer ve zamanda orada dahi bulunmamışlardır.


Müvekkilimin kişilik haklarını ağır şekilde ihlal eden bu yayınların tamamen gerçek dışı olduğunu, bu yayınların sorumluları hakkında yasal yollara başvurulacağını saygı ile kamuoyunun bilgisine sunarız.”

aa

 



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,162 µs