En Sıcak Konular

AK Parti, Önder Sav'ın peşini bırakmayacak

2 Haziran 2008 18:38 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantı 6 saat 15 dakika sürdü. Toplantının ardından kurulun gündemine ilişkin Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek açıklama yaptı.

Çiçek'in konuşmasından notlar:

Ben kendi görüşümü başka zaman açıklarım. Kanunsuz birşey varsa bizim bunu tasvip etmemiz mümkün değil. Bizim de tasvip etmemiz doğru değil.

81 ilin içme suyu bir yerde ihtiyac varsa mahalli ve yerel idare birlikte bu çalışmaları yapacak. Barajı DSİ yapacak içme suyu için belediyeye tahsis edebilecek. Arıtmayı başka kurum yapacak. Burada bir işbirliği projesini hayata geçirmeye çalışıyoruz. kesikköprü'den gelen su Ankara'nın su ihtiyacını karşılıyor. Ancak tamamını karşılıyor diye bir şey yok. Sayın başkan kendisi de açıklayacak. Ankara ile ilgili endişelenecek bir durum yok. Kısa vadede Ankara'nın su ihtiyacı ortadan kaldırıldı.

Kyoto Protokolü imzalanacak. Atılan imzanın çok büyük anlamı var. Bu sözleşmeye taraf olmayınca 5 yıllık hazırlık aşamasında çalışmaya katılamazsınız. Kendi ülkenizin özel şartı varsa çalışmaya bunları dahil edemezsiniz. Türkiye geçmişte bunu imzalamamakta kendince sebepleri var. Bundan sonrası için katılma daha fazla önem arz ediyor.

Gökçek, Kızılcahamam suyunu gizlice Ankaralılar'a içirdi. Ankaralılar tedirgin. Ancak iki bakan konu üzerinde araştırma yapıyor. Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından Cemil Çiçek açıklama yaptı. Gökçek'in gizlice Ankaralılara içirdiği suyla ilgili Çevre ve Sağlık Bakanlarının çalıştığını söyledi ve Kyoto Anlaşması'nın imzalanacağı müjdesini verdi...

Bazı illerin su sıkıntısı var. Bunun için 5 yıllık eylem planı açıklandı. Şırnak, Sinop, Çorum, Aydın, Nevşehir, Ankara... Kısa vadede sorun gözükmüyor. Ama uzun vadede tedbir almak lazım... 81 ilin içme suyu ihtiyacını "Bu benim işim değil" diyerek yaklaşılmayacak. Mahalli idareler ve merkezi idareler birlikte bu çalışmaları yapacaktır.

Sayın Gökçek konuyla ilgili bir televizyon kanalında açıklama yaptı. Kesiköprü'den getirilen su Ankara'nın kısa vadede su ihtiyacını karşılıyor. Ama yine de Ankara'nın su sorunu bitmiş değil... Ancak kullanılan suyla ilgili tereddüt varsa, Çevre ve Sağlık Bakanları konunun üzerinde... Bunlara açıklık getirecek...

Kızılcahamam toplantısında bütün bakan arkadaşlar milletvekilleri ile görüştü. Türkiye'de yapılan çalışmaları değerlendirdik. Bunları burada değerlendirdik. Gündeme gelen konuların bir kısmı bunlar. Bir de her ilin kendi sorunları var bunlar dile getirildi. Her bakan arkadaş kendi icraatlarının fotoğrafını çekme fırsatı buldu. Mesela Başesgioğlu'ndan dah çok spor tesisleri ile ilgili talepler geldi.

Önder Sav'ın dinlendiği iddiaları ile ilgili değerlendirme yapmadık. Neden bununla ilgili görüşümüzü daha önce açıkladık. Konu ile ilgili soruşturma sürüyor. Meclis yönünden de incelenmesi açısından ik defa iktidar olarak araştırma önergesi vereceğiz. Yarın uygun görür de gündeme alınırsa mecliste de görüşülecek. İnsan hakları ile ilgiliyse taraf olmayız. Bizim hükümet açısından bakarsak yasadışı dinlemeleri biz cezalarını ağırlaştırdık. Bunları etraflı düzenlemelere bağladık. Hakim kararı olmadan herhangi bir dinlemenin yapılmaması için ceza kanunu düzenledik. Biz bu konuda çok rahat bir iktidarız. Şüphe varsa bunun ortadan kaldırılması için çalışacağız. Devletin üç tane erki var: Yargı, Yürütme, Yasama. Her üçü ile de soruşturmaya devam edecek.

Bir an önce komisyonun kurulup olayın çözülmesini istiyoruz. İş uzarsa başka yöne çekiliyor. Bu soruların cevabını yarın bulamazsanız başka bir zaman oturur konuşuruz.
 
Zaman



Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,796 µs