En Sıcak Konular

Şener'den şifreli açıklama

2 Haziran 2008 17:35 tsi
Şener'den şifreli açıklama
Eski AKP'li Abdüllatif Şener, yeni oluşum için işaret beklediğinin sinyalini verdi. İşte Şener'in şifreli açıklaması...

Eski başbakan yardımcılarından Abdüllatif Şener, ''Türkiye'de yeni bir sese, yeni bir soluğa, yeni bir siyaset tarzına ihtiyaç olduğu kanaatindeyim'' dedi.
Abdüllatif Şener, Eskişehir Sanayici ve İş Adamları Derneğince (ESİAD) düzenlenen konferansa katılmak üzere geldiği kentte, konferansın yapılacağı Anemon Otel'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Son seçimlerde milletvekili adayı olmadığını ve parlamento çalışmalarında bulunmadığını anımsatan Şener, siyasetin sadece parlamentodan ibaret olmadığını söyledi.

Siyasi faaliyetlerin sadece parlamento çatısıyla sınırlı olmadığını belirten Şener, ''Türk siyasetinin zemini Türkiye'nin tamamıdır. Siyaset sadece Ankara'dan olmaz'' diye konuştu.

Milletvekili olmamasının siyaseti hayatından tamamen çıkarmak anlamına gelmediğini bildiren Şener, Türkiye'yle ilgili görüşleri bulunduğunu kaydetti.

Türkiye'nin geleceğinde iyi şeyler olması için yapılması gerekenler olduğuna inandığını ifade eden Şener, değişik illerden üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve iş çevrelerinden aldığı davetlere katıldığını ve buralarda ülke sorunlarını tartıştıklarını kaydetti.

Şener, bir konferansa katılmak amacıyla geldiği Eskişehir'de halkın kendisine ilgi göstererek kent dışında karşıladığını belirterek, vatandaşlara ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Siyasetin toplumsal taleplere dayalı olarak var olabileceğine ve gelişebileceğine inandığını bildiren Şener, gittiği yerlerdeki ilginin bu toplumsal talebin oluşmakta olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Siyasette önüne hiçbir sınır çizmediğini, halkın kendisinden beklentisi hangi noktaya ulaşırsa ona cevap vereceğini dile getiren Şener, şöyle devam etti:

''Türkiye'de yeni bir sese, yeni bir soluğa, yeni bir siyaset tarzına ihtiyaç olduğu kanaatindeyim. Bu ihtiyaç toplumsal desteğe ulaşırsa buna cevap vermek gerektiğine de inanıyorum. Herkes görevini gerektiği gibi yapmak zorundadır. Önemli olan Türkiye'dir. Önemli olan bu ülkenin bekası ve geleceğidir. Halkımızın mutluluğu ve refahıdır. Bunun dışında her şey ikinci planda kalır. Bu milletin geleceğiyle ilgili kararlar vermek konumunda bulunan herkesin görev üstlendiği sürede sorumluluk duygusu içinde hareket etmesi gerektiğine inanıyorum. Farklı hukuki süreçler ortaya çıkmış olabilir ancak yönetimde hiçbir zaman boşluk olmaz.''

Abdüllatif Şener, şu anda Türkiye'de iktidar ve muhalefetin bulunduğunu, TBMM'nin çalışmalarına devam ettiğini belirterek, diğer anayasal kuruluşların da görevlerini sürdürdüklerine işaret etti.

''İktidar iktidar olarak, muhalefet de muhalefet olarak sorumluluklarını yerine getirecektir'' diyen Şener, herhangi bir sürecin varlığının, ekonomiyle ilgili alınacak tedbirler varsa bunu erteletmeyi gerekçe haline dönüştüremeyeceğini ifade etti.

Bu arada, Şener'i kente gelişinde yaklaşık 200 araçlık konvoyla ESİAD Başkanı Onur Sürmeli, eski AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hasan Tuç ve vatandaşlar karşıladı.



Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,704 µs