En Sıcak Konular

CHP'liler Telekom'a inanmadı

2 Haziran 2008 16:39 tsi
CHP'liler Telekom'a inanmadı Turkcell, Önder Sav'ın dinlendiğine yönelik iddiaları üzerine, CHP'nin istediği görüşme kaydını, ancak mahkeme kanalıyla verebileceğini bildirdi.

"Telekom iktidarda, Turkcell açıklasın"
 

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, odasının 'ortam dinlemesi' yöntemiyle dinlendiğini, konuşmanın da Vakit Gazetesi'ne servis edildiğini öne sürdü. Bunun üzerine CHP Lideri Baykal, bunun Türkiye'nin Watergate Skandalı olduğunu söyleyerek hükümeti suçlayan bir konuşma yaptı.
Bu gelişmeden sadece 24 saat sonra; Vakit Gazetesi Türk Telekom'dan telefon görüşme kaydının belgesini alarak yayınladı. Bu belgeye göre, Önder Sav, Vakit muhabiriyle konuştuktan sonra telefonu kapatmayı unutmuş; muhabir de 44 dakika boyunca, Sav'ın odasında yaptığı konuşmayı "duymuştu."

TELEKOM İKTİDARIN ELİNDE
Belgenin ardından, CHP; "Telekom iktidarın elinde. İstedikleri belgeyi yayınlanlar" dedi. Her kesimden istifa çağrılarının hedefi olmaya başlayan Sav da, "O sırada telefonum 2 kez çaldı. Açık kalsa nasıl çalar?" diye konuştu. CHP, Turkcell'den Sav'ın konuşma kayıtlarını isteyeceklerini söyledi.

Ancak, umut bağlanan belge gelmedi. Turkcell, CHP'nin telefon görüşme kaydı talebini reddetti. YÖN Radyo'da Murat Taylan'ın sorularını yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Turkcell'e başvurduklarını, Turkcell'in ancak mahkeme yoluyla kayıtları verebileceklerini bildirdiğini, bu yüzden de taleplerine olumlu yanıt vermediklerini anlattı.

Kılıçdaroğlu, Vakit Gazetesinin mahkemeye başvurmadan 24 saat içinde telefon görüşme kayıtlarını gösteren belgeyi nasıl aldığını sordu.

GAZETEPORT
 



Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,849 µs