En Sıcak Konular

Bülent Ersoy'un sözleri slogan oldu

2 Haziran 2008 12:16 tsi
Bülent Ersoy'un sözleri slogan oldu Barış Meclisi'nin 'Yeter! Kürt sorununda demokratik çözüm istiyoruz' mitingi Kadıköy'de geniş katılımla gerçekleştirildi. Mitingde Bülent Ersoy'un 'Ölüm değil, çözüm istiyorum' şeklindeki sözleri sık sık slogan olarak atıldı. Yapılan konuşmalarda ş

Barış Meclisi'nin çağrısı üzerine organize edilen ve onlarca aydının günlerce öncesinden duyurusunu yaptığı miting, kalabalığın dün saat 11.00'da Tepe Nautilus mağazası önünde toplanılmasıyla başladı. Ellerde sadece Kürtçe ve Türkçe 'Yeter', 'Bese' yazılı dövizler vardı. Başlara Kürtçe ve Türkçe 'Savaş istemiyoruz, barış istiyoruz' yazılı şapkalar takıldı.

Yaklaşık 40 bin kişi, Ersoy'un hakkında 'halkı askerlikten soğutma' iddiasıyla üç yıl hapis cezası istenen 'Ölüm değil, çözüm istiyoruz' sözünü slogan olarak attı. Kalabalık ayrıca 'Biji aşiti' ve 'Katil Erdoğan' sloganı atarak iskeleye kadar yürüdü. Mitingi organize eden sivil toplum örgütleri kendi pankart ve dövizlerini alana taşımadığı için ortak sloganlar atıldı, ortak dövizler taşındı. Kalabalık beklenilenden fazla olunca İskele Meydanı yeterli olmadı. Binlerce kişi alanı çevreleyen bariyerlerin dışında mitingi izledi.

Barışa hasret kaldık

Miting tertip komitesi başkanı Murat Çelikkan, bu topraklarda herkesin barışa hasret kaldığını vurgulayarak, Kürt sorununa çözüm için şu önerileri sıraladı:

"Devlet kurumlarında savaş, çatışma ve ölüme değil, yaşamı siyasetin merkezine alan bir açılım talep ediyoruz. Kürt sorunu şiddet ve asayiş sorunu değil, kültürel, sosyal, insani boyutları vardır. Tüm kültürlerde olduğu gibi Kürt kimliğinin dili ve kültürü kamu yaşamının bütün alanlarına dahil olmalıdır. İfade ve örgütlenme özgürlüğü sağlanmalı. Kürt kimliğine sahip insanlar, siyasal alanda bu kimlikle var olabilmeli. Bölgeler arasındaki sosyal ve ekonomik eşitliksizliklere son verilmeli."

Milletvekilleri halay çekti

DTP milletvekilleri, Ahmet Türk, Hasip Kaplan, Aysel Tuğluk, Akın Birdal, Sebahat Tuncel, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras'ın yanı sıra yazar Vedat Türkali, eski CHP milletvekili Ercan Karakaş, türkücü Ferhat Tunç ve çeşitli sendikaların temsilcileri de destek verdi. Mitingde İlkay Akkaya ve Diyar isimli müzisyen de sahne aldı. Diyar'ın Kürtçe söylediği türkülerde DTP'li milletvekilleri de ayağa kalkalarak halay çekti. Bu arada mitingi bir ajans üzerinden canlı yayınlayan Roj TV ekibine polis müdahale etti.

Radikal

 



Bu haber 422 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,048 µs