Emniyetçilere Ergenekon tehdidi | " /> Emniyetçilere Ergenekon tehdidi | "/>

En Sıcak Konular

Emniyetçilere Ergenekon tehdidi

2 Haziran 2008 12:02 tsi
Emniyetçilere Ergenekon tehdidi Ergenekon soruşturmasını yöneten savcı Öz'den sonra iki emniyet şube müdürünün de tehdit edildiği ortaya çıktı.

Ergenekon operasyonu soruşturmasını yöneten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün ölümle tehdit edilmesinin ardından tehdit altındaki şahısları korumakla görevli olan Emniyet yetkililerinin de benzer tehditlerle karşı karşıya kaldığı ortaya çıktı.

Soruşturmanın operasyon ayağını yöneten Terörle Mücadele Şube Müdürü Selim Kutkan ile Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu'na daha önce verilen yakın korumanın aktif hale getirildiği öğrenildi.
 
Ocak ayında başlatılan Ergenekon operasyonunu izleyen günlerde tehditler iki şube müdürüne yönelince, Emniyet bu iki müdüre yakın koruma verdi.

EMNİYETTE BİLE KORUNUYORLAR

Yoğun baskının yanı sıra savcı Zekeriya Öz gibi ölüm tehditleri alan iki şube müdüründen Selim Kutkan'ın bu yıl ikinci sınıf emniyet müdürlüğüne terfi ettiği, Mutlu Ekizoğlu'nun ise operasyonların teknik aşamasının beyni olduğu öğrenildi. Emniyet içerisinde dahi, birebir yakın korumaya alınan iki şube müdürüne gelen tehdit telefonlarının araştırmasının da sürdüğü, gelen ölüm tehdidi içerikli telefonların bir kısmının ankesörlerden yapıldığı da öğrenildi. Savcı Zekeriya Öz'ün suç duyurusunun ardından yapılan araştırmalarda 23 Ocak'ta başsavcılığı arayan meçhul kişinin zabıt kâtibine "Savcı tehlikeli işler yapıyor. Veli Küçük'le uğraşmasın. Şemdinli savcısının sonunu iyi bilir" dediği tespit edilmişti.

'VELİ PAŞA'YA BİR ŞEY OLURSA ...'

Benzer tehdidin operasyonun başında yine ocak ayı içerisinde, emekli general Veli Küçük'ün gözaltında bulunduğu sırada İstanbul Emniyeti'ne geldiği ve arayan şahısın telefondan "Veli paşaya bir şey olursa hepiniz havaya uçarsınız" dediği öğrenildi. Operasyonun başında, kurum olarak tehdit edilen İstanbul Emniyeti'ne, ilerleyen operasyon sürecinde tehdit telefonlarının devam ettiği, fakat üçüncü halkadan sonra tehditlerin bu iki şube müdürüne yöneldiği de öğrenildi.

aktifhaber.com



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,420 µs