En Sıcak Konular

Hamas: Görüşmeler saldırıları örtbas ediyor

2 Haziran 2008 11:41 tsi
Hamas: Görüşmeler saldırıları örtbas ediyor
Abbas-Olmert görüşmelerine tepki gösteren Hamas, bu şekilde İsrail saldırılarının örtbas edildiğini açıkladı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın İsrail Başbakanı Ehud Olmert'le İsrail yönetiminin tüm vahşi uygulamalarına rağmengöreşmelerde ısrarlı davranmasına tepki gösterdi.

Mahmud Abbas'ın sözde "barış" görüşmeleri iddiasıyla Ehud Olmert'le bir araya gelmesine tepki gösteren Hamas, bu görüşmelerin Filistinlileri hedef alan saldırıları ve düşmanca tutumunun dairesini genişletme çabalarını perdelediğine dikkat çekti.

Konu hakkında açıklama yapan Hamas sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, Olmert ile Abbas'ın yarın yapacağı görüşmenin Filistin davası açısından ciddi tehlike arz ettiğini dile getirdi.

Ebu Zuhri, "Siyonist devletin işgal altındaki Kudüs topraklarına yüzlerce yerleşim birimi içerecek yeni yerleşim merkezleri inşa etme kararı açıklamasıyla eş zamanlı bir şekilde böyle bir görüşmenin yapılmasının söz konusu Yahudileştirme planını da perdelediğine ve bu yönüyle büyük tehlike arz ettiğine" dikkat çekti.

Ebu Zuhri, Abbas'ın aslında müşahhas olarak ve Filistin halkı yararına hiçbir yarar sağlamadığı için bu taraf açısından abesle iştigal özelliği taşıyan söz konusu görüşmelerin öbür tarafta da Siyonist işgal devletinin suçlarında ısrarlılığını sürdürmesi için ona cüret verdiğini hatırlattı.

Ebu Zuhri, işgal devletinin suçlarında ve çirkin planlarında ısrarlı davranması için ona cesaret vermenin ise Filistin davasına da büyük zarar ve haksızlık olduğunu dile getirdi.

Ebu Zuhri, söz konusu görüşmelerin derhal sona erdirilmesi gerektiğini hatırlatarak: "Bu görüşmelere katılanlar kendilerinin Siyonist işgalin hizmetinde olduklarını da açıkça ilan etmiş olmaktadırlar" dedi.

Hamas Sözcüsü Sâmi Ebu Zuhri, İsrail hükümetinin ateşkes konusunu görüşme işini Olmert'in ABD seyahati sonrasına ertelemesi hakkında da görüş beyan ederek, bunun Gazze üzerindeki kuşatmanın sürmesini sağlama amacına yönelik olduğunu vurguladı.

Ebu Zuhri, Hamas'ın ve Filistin halkının sakinleştirici çözüme razı olmayacağını, köklü bir çözüm istediğini ve Gazze üzerindeki kuşatmanın tümüyle kalkması dışında herhangi bir çözüm formülünün kabul edilmesinin söz konusu olamayacağını ifade etti.

 Filistin Enformasyon Merkezi



Bu haber 289 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,985 µs