En Sıcak Konular

İsrail'in Dışişleri Bakanı ajanmış!

2 Haziran 2008 10:28 tsi
İsrail'in yeni başbakanı olması beklenen Dışişleri Bakanı Tzipi Livni'nin, İsrail istihbarat teşkilatı Mossad'ın 1980'li yılların başında yurtdışında Filistinli eylemcilere yönelik suikastler düzenlediği sırada Paris'te ajan olarak görev yaptığı orta

İngiliz Sunday Times gazetesi, İsrailli Bakanın eski görev arkadaşlarına dayandırarak verdiği haberinde, Livni'nin, 21 Ağustos 1983'te Atina'da Filistin Kurtuluş Ordusu liderlerinden birine yönelik suikast düzenlendiği sırada aktif görevde olduğunu yazdı. Ancak gazeteye konuşan kaynaklar, Filistinli Memun Meraiş'in aracının yanındaki motosikletli iki genç tarafından öldürüldüğü suikastte Livni'nin doğrudan görev almadığını ancak Mossad'daki görevinin bir sıra olarak kaldığını kaydetti.

Olaydan kısa bir süre sonra Livni'nin, hukuk tahsilini tamamlamak için istifa ederek İsrail'e döndüğü belirtildi.

Times'a göre, ordudan ayrıldıktan sonra Mossad'a katılan Livni, Paris'te göreve başladı ve hedefteki Filistinli eylemcilerin tasfiyesi amacıyla bütün Avrupa'yı dolaştı. Gazeteye konuşan bir meslektaşı, 'Tzipi ofis kızı değildi. IQ seviyesi 150 olan hayli zeki bir kadındı. Avrupa başkentlerinde çoğunluğu eski komandolardan oluşan ajanlarla Arap teröistlerin ortadan kaldırılması için çalıştı' dedi.

Livni'nin Mossad'daki yılları hakkında hiç konuşmadığını belirten Times, üstlendiği görevin mahiyetine dair Avrupa görevlerinde Livni'nin kadın partneri olan Mira Gal'ın açıklamalarına yer verdi. Mira, 'Şayet bir hata yapsaydım sonuç tutuklanma ve İsrail açısından da feci siyasi neticelere yol açardı' dedi.

ŞİDDET KANINDA VAR

Evli ve ikli çocuk babası olan Livni, 1999'da milletvekili olmasının ardından İsrail siyaset çevrelerinde hızla yükseldi. Livni'nin anne ve babası 1940'larda terörizm suçundan tutuklandı.

85 yaşında ölen annesi Sara, Filisitin'in İngiliz mandasında olduğu dönemde kanlı eylemlere imza atan militan Siyonist grup Irgun'un lideriydi. Babası Etan da, İngiliz askeri üssüne saldırmak suçundan 15 yıl hapse mahkum edilmiş ancak kaçmıştı.

star



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,613 µs