Darbecileri kim kışkırtıyor? | " /> Darbecileri kim kışkırtıyor? | "/>

En Sıcak Konular

Darbecileri kim kışkırtıyor?

2 Haziran 2008 08:13 tsi
Darbecileri kim kışkırtıyor? 4 askerî müdahaleye tanıklık eden ve 1960 darbesinde savcılık görevinde bulunan Eski CHP İstanbul senatörü Mehmet Feyyat (85), 27 Mayıs darbesi başta olmak üzere tüm darbelerin temelinde üç kesim olduğunu belirtti. İşte Feyyat'tan çarpıcı açıklamalar...

CHP'li senatör: Darbecileri üniversite, yargı ve medya kışkırtıyor  
 
Feyyat, 27 Mayıs darbesi başta olmak üzere tüm darbelerin temelinde yargı, medya ve üniversitenin görevini hakkıyla yapmamasının yattığını düşünüyor.

4 askerî müdahaleye tanıklık eden ve 1960 darbesinde savcılık görevinde bulunan Feyyat, kendi alanlarında başarısız kişilerin fitne çıkartarak askerlerin kafasını çeldiklerini kaydediyor. CHP eski senatörü, "27 Mayıs 1960 darbesinde üniversiteler ve savcılar demokratik tavır koysaydı bu ihtilal olmazdı." diyor.

1923 doğumlu olan Mehmet Feyyat, yaklaşık 15 yıl Türkiye'nin çeşitli illerinde savcılık görevinde bulundu. 1960 darbesinde Van savcısıyken cuntanın istediklerini yerine getirmediği için İstanbul'a tayin edildi. Ardından 1973-79 yılları arasında Bülent Ecevit döneminde CHP'de iki dönem senatörlük yaptı. Son 30 yıldır avukatlık yapan Feyyat, halen CHP Beyoğlu İlçe Teşkilatı'nda da parti üyesi. Cumhuriyet'le yaşıt olan Mehmet Feyyat, tüm askeri müdahalelere tanıklık etmiş bir isim. Şimdiki birçok gelişmeyi de darbe heveslilerinin gayreti olarak görüyor. 27 Mayıs'ta üniversitelerde görev yapan ilim adamlarına büyük önem verildiğini hatırlatan Mehmet Feyyat, şunları kaydediyor: "Askeri yanlışa yönlendiren üniversitelerdir. Üniversiteler ve savcılar, o dönemde demokratik tavır koymuş olsalardı 1960 darbesi olmazdı. Darbecilerin akıl hocaları savcılar, bazı köşe yazarları, medya ve üst kademe üniversite hocalarıdır. Asker kendi alanında oldukça cesurdur. Askerde siyaset cesareti yoktur. Kendi görevinde başarısız olanlar fitne çıkartıyor."

Bazı askerlerin emekli olduktan sonra konuşmalarına da tepki gösteren Feyyat, bunların orduya zarar verdiklerini belirtiyor. Emekli askerlerin görevi bittikten sonra normal bir vatandaş olduğunun altını çizen Mehmet Feyyat, ordunun son dönemde aldığı kararlarla açıklamaların önüne geçtiğini kaydediyor. Feyyat, bu konuda ilginç bir tespitte bulunuyor: "Konuşanların çoğu da kılıbık. Emekli olduktan sonra evde duramıyorlar eşlerinin korkusundan. Ondan sonra orada burada konuşuyorlar ya da başka işlerin içine giriyorlar. Emekli olmuşsun, maaşın var, evin var, işine baksana. Torunlarınla ilgilen, sev, onların altını değiştir."

Eski CHP İstanbul Senatörü Feyyat, bir hukukçu olarak yüksek yargı organlarının yaptığı son bildirileri de değerlendirdi. Feyyat, hükümete karşı yayımlanan bildirilerin meslek politikaları ile bir ilgisinin olmadığının altını çiziyor. Yapılan bu e-muhtıraların devlet yönetimiyle ilgili yapıldığını kaydediyor. Bu tarz yaklaşımların suç teşkil ettiğine dikkat çeken emekli savcı, "Bunu yapanlar başına buyruk çalışıyorlar. Bunlar suç işliyorlar. Zor durumda bir hükümet var. Bürokratlar yargıda cirit atıyor." diyor. Eski savcı, meslektaşlarının hükümete ve demokrasiye karşı sert tutumlarına rağmen, demokrasiye yönelik müdahalelere karşı sessizliklerini de eleştiriyor: "İşte asıl şeytanlık burada. Kendi işini yapmıyor. Siyasetle uğraşıyor. Darbe suç değil mi? Darbecilerle neden ilgilenmiyorlar?"

Asıl Atatürkçüler yurtdışındaki Türk okullarını kuranlardır

CHP'li eski senatör Mehmet Feyyat, yurtdışındaki Türk okullarını övdü. Feyyat, söz konusu okulların eğitimde çok ileri olduklarını, gericilikle hiçbir ilgilerinin olmadığını vurguluyor. Özellikle müspet ilimlerle dini ilimlerin birleştirilerek verilmesinin önemli olduğuna dikkat çekiyor. Yetişen öğrenciler arasında gerici hiçbir kimsenin olmadığının altını çizen CHP'li eski senatör, şu değerlendirmeyi yapıyor:

"Asıl Atatürkçülük ilerici olmaktır, modern olmaktır. Atatürkçülük sözle olmaz, çalışmayla ve fiille olur. Asıl Atatürkçüler benim babam, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın babasıdır. Kendileri Nakşi olmalarına rağmen oğullarını Atatürk'ün kurduğu eğitim yuvalarına gönderdiler. Şimdi Atatürkçüyüz diyenler Atatürkçülük yapmıyor. Bunlar Atatürk'ü putlaştırıyor. Atatürk bile, şimdi olsa bunlardan rahatsız olurdu. Atatürkçü olacaksan ilerici olacaksın. Türkiye'de asıl Atatürkçüler varsa Fethullah Gülen'in okullarıdır. Çünkü dini bir eğitim vermeden modern ilimleri öğrencilere aşılıyorlar. Asıl Atatürkçüler onlardır."


Ergenekon büyük tehlike

Eski CHP İstanbul senatörü Mehmet Feyyat, Türkiye'yi karanlığa sürüklemek isteyen çeteler konusunda da önemli tespitler yaptı. Feyyat, Ergenekoncuları, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'dan bile tehlikeli buluyor. Feyyat, Ergenekoncuların özlemlerinin ise ülkede kargaşaya sebep vererek askeri yönetimleri göreve çağırmak olduğunu ifade ediyor. Bu noktada görev yapan Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün de üzerinde baskı oluşturulmaması gerektiği uyarısında bulunan emekli savcı, "Görevini yapıyor. Yaptığı gerçekten de zor bir görev. Onun için iddianamenin hazırlanması konusunda titiz davranılmalı." şeklinde konuşuyor.
 
zaman



Bu haber 2,337 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,743 µs