En Sıcak Konular

Fransa Erbil'de konsolosluk açtı

1 Haziran 2008 20:37 tsi
Kuzey Irak'ın Erbil kent merkezinde Fransız Konsolosluğu açıldı. Valilik binası yanında bulunan Fransız Erbil Konsolosluğu'nun açılışına Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Fransa Dışişleri Bakanı Kouchner, Kürdistan bölgesinin Irak'ta model seçilmesini isteyerek, "Yaşasın Kürdistan. Fransa Irak'a kuvvetli bir şekilde dönüyor. Fransa ilk adımı Kürdistan bölgesine attı. Eskiden beri ilişkilerimiz ve yardımlarımız vardı. Fransa şirketleri buraya gelmeye hazırdılar. Kürdistan hükümetini ve Kürdistan Bölgesel Parlamentosu'nu destekliyoruz. Kürdistan Parlamentosu'nun oturması ile birlikte mutluluktan ağladık. Kürdistan tüm Irak için bir model olsun" dedi.

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani de Kouchner'e teşektür ederek, "Hiçbir zaman Fransa bizi unutmadı. Onların desteklerini istiyoruz. Burası çok zengin bir ülke. Sadece petrol var diye yardım edilmesin. Diğer konularda da yardımlarını bekliyoruz. Sadece ilişkiler siyasi konularda kalmasın, kültürel ve ekonımik ilişkiler de olsun. Biz Kürdistan halkı ve hükümet adına Fransa'ya çok teşekkür ediyoruz elçilik açtığı için. Çünkü biz biliyoruz ki, 1974 yılında biz dağlarda iken Sayın Dışişleri Bakanı vardı ve bize yardım ediyordu. Dost ve yakın bir ülke olan Fransa burada konsolosluk açarak bize daha yakın oldular. Kendileri 1991 yılında da siyasi desteklerde bulundular" şeklinde konuştu.

Fransa Dışişleri Bakanı ve Bölgesel Kürt Hükümeti Başbakanı, açılıştan sonra birlikte AB ve Fransa bayraklarını göndere çektiler.

cihan

 



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,232 µs