En Sıcak Konular

Demirtaş İmralı komutanının emrinde

1 Haziran 2008 19:29 tsi
Askere gitmemek için ‘sahte çürük’ raporu aldığı ortaya çıkınca silah altına alınan DTP eski Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, acemi eğitiminden sonra kalan 14 aylık askerliğini, nerede ve kimin komutası altında yapacak dersiniz...

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde bulunan 125'inci Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda 1 aylık acemi eğitimini tamamlayan Nurettin Demirtaş dağıtımda Tokat'a verildi. Halen dağıtım iznini kullanan ve Ankara'da bulunan Nurettin Demirtaş en geç önümüzdeki hafta başında Tokat Jandarma Komutanlığı'na teslim olacak.

KOMUTAN DAHA ÖNCE İMRALI'DAN SORUMLUYDU

Nurettin Demirtaş'ın askerliğini kalan bölümünü yapacağı Tokat Jandarma Komutanlığı görevini, daha önce Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Mustafa Önsel yapıyor.

Bursa'da görev yaptığı sürece, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın ömür boyu hapis cezasını çektiği İmralı Adası'ndan sorumlu olan Kurmay Albay Mustafa Önsel, sık sık adaya gidiyordu. Kurmay Albay Mustafa Önsel, İmralı'da her şeyden sorumluydu.

Judoda siyah kuşak sahibi olan Kurmay Albay Mustafa Önsel, Bursa'da bulunduğu süre içinde bu sporun yaygınlaşmasına öncülük yaptı ve kurduğu Judo Kulübü müsabakalarda önemli dereceler aldı.

Cezaevinden askere gitmişti

Sahte çürük raporu alarak askerlikten kurtulmak istediği iddiasıyla tutuklanan ve yargılandığı Askeri Mahkeme tarafından tahliye edildikten sonra silah altına alınan Nurettin Demirtaş, aynı durumda olan Serkan Özdemir, Servet Gül, Enver Geçgel ve Mehmet Güler'le birlikte, 29 Nisan'da Safranbolu Yazıköy'de bulunan 125'inci Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı'na teslim edildi.

Nurettin Demirtaş ve aynı durumda olan kişiler, 88/2 tertip askerlerle birlikte acemi askerlik eğitimini tamamladı. Nurettin Demirtaş birlikteki arkadaşlarından ayrı özel olarak yemin etti. Acemi askerlik eğitimini tamamlayan Nurettin Demirtaş, askerliğinin kalan 14 aylık bölümünü yapmak üzere Tokat Jandarma Komutanlığı'na verildi. Demirtaş, dağıtım iznini tamamladıktan sonra Tokat'taki birliğine teslim olacak.

hurriyet



Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,734 µs