En Sıcak Konular

Sarıgül: CHP, Hak'tan da halktan da uzaklaştı

1 Haziran 2008 19:20 tsi
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Sarıgül, "İstifayla da kalmasın bütün İslam dünyasından özür dilesin" dedi. Deniz Baykal'a da tepki gösteren Sarıgül, "Türkiye, Baykal'ın ucuz politikalarından kurtulacaktır. Baykal hasetlik, fesatlık ve münafıklık yapmaya devam ediyor. Atatürk'ü istismar etmekten başka hiçbirşey yapmıyorlar." şeklinde konuştu.

Mustafa Sarıgül, Belgrad Ormanı'nda piknik yapan vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşların sofralarına misafir olan Sarıgül burada basın mensuplarının yönelttiği CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın Peygamberimize yönelik sözleri ile Deniz Baykal'ın devlet tarafından dinlendiklerini söylemesi ile ilgili sorularına cevap verdi.

Önder Sav'ın Peygamber Efendimiz ve hac hakkında söylediği sözlerin ciğerine hançer gibi saplandığını söyleyen Sarıgül, bu sözlerin Danimarka'daki karikatür krizinin de üzerinde bir olay olduğunu ifade etti. Sav'a hakkını helal etmediğini dile getiren Sarıgül, Önder Sav'ın hemen bütün müslümanlardan özür dilemesi ve istifa etmesi gerektiğini söyledi. CHP Genel Sekreteri'nin "Yavuz hırsız ev sahibini bastırır" misali farklı konularla gündemin üzerini örtmeye çalıştığını söyleyen Sarıgül, "Onu da yüzüne gözüne bulaştırdı. Hak doğrunun yanındadır. Önder Sav, İslam dünyasını üzen, kendisine ve CHP Genel Sekreterliği'ne yakışmayacak bir açıklama yapmıştır. Hacca gitmek isteyen bir hacı amcanın bu isteğini alaycı bir tavırla gündeme getirdi. Danimarka'daki karikatüristin yaptığının daha üzerinde bir olaydır. O nedenle sayın Sav evelemeden gevelemeden bir an önce istifa etsin. İstifayla da kalmasın bütün İslam dünyasından özür dilesin." şeklinde konuştu.

İnançsız bir insanı boş tenekeye benzeten Sarıgül, "Allah bizi inançlarımızdan ayırmasın. CHP Genel Sekreterliği'ne gelmiş bir insanın bir hacı amcanın isteğine ve Peygamber Efendimize söylediği sözler ciğerimize hançer gibi saplanmıştır. O hançer orada durmaktadır. Hemen istifa etmelidir. Bu talebimi milyonlarca müslüman adına istifa edene kadar sürdüreceğim. Bu sözleri unutturmaya çalışıyorlar. Nereye giderlerse gitsinler biz inanan insanlar bunu asla unutmayacağız. Biz inançlara saygılı bir laikliği savunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Şişli Belediye Başkanı, Sav'ın sarf ettiği alaycı sözlerin karakterinin ve ruh dünyasının göstergesi olduğunu, bu konuşmaların CHP'yi Hak'tan da halktan da uzaklaştırdığını söyledi. Sarıgül, "40 yıldır Baykal ve Sav orada ama başarı yok. Neden? Çünkü kalpleri temiz değil. Kalplerinin temiz olmaması da dışa yansıdığı için halk bunlardan sürekli uzaklaşmakta." şeklinde konuştu.

"DEVLETİN VALİSİNİN PARTİ MERKEZİNDE İŞİ NE?"

CHP Genel Sekreteri Sav'ın dinlendiği şeklindeki iddiasını inandırıcı bulmadığını kaydeden Mustafa Sarıgül, "Aynı zamanda devletin bir valisinin siyasi bir partinin genel merkezinde ne işi var?" sorusunu sordu. Sarıgül şunları dile getirdi: "Devlet valisi görüşme yapmak istiyorsa TBMM'de yapabilir. Aksi durumda her vali her siyasi partinin merkezine giderse devlet otoritesi nasıl sağlanacak? Lafa geldiği zaman Atatürk diyoruz. Atatürk'ün arkasına sığınıyoruz. Peki Atatürk'ün kurduğu o yüce divanda devletin valisi ne arıyor? O vali yoksa CHP'ye yağ çekip önümüzdeki günlerde bir yerlerden belediye başkan adayı olmak için mi oraya gitti? CHP Genel Sekreteri valiyi neden parti merkezinde kabul etti? İki davranışı da doğru bulmuyorum. Bu, CHP kültürü ve inancıyla eşdeğer bir anlayış değil. Ancak o vali görevdeyken Önder Sav hangi özel ilişkiyi kurdu da parti merkezine gidiyor?"

Dinlenmekten korkmadığını belirten Sarıgül, Sav'ın da dinlenmekten korkmamasını istedi. Kendisini herkesin dinleyebileceğini söyleyen Sarıgül, "Türkiye'nin aleyhine birşey söylemiyorum. Herkes beni dinleyebilir kardeşim." dedi.

CHP lideri Baykal'ı da sert şekilde eleştiren Sarıgül, "Anamuhalefet lideri hemen yangında bir şey bulmuş gibi iktidarın üzerine gidiyor. Ciddi bir Anamuhalefet lideri o gün Başbakan'a gider derki, 'Sayın Başbakan bu konular geçmişte sizin de başınıza geldi. Bu doğru değil, derhal kanun teklifi hazırlayalım.' Yoksa bu konular iç politika malzemesi yapılmaz. Malzeme yapmaya kalkarsan böyle ayağına dolaşır. Türkiye, Baykal'ın ucuz politikalarından kurtulacaktır. Baykal hasetlik, fesatlık ve münafıklık yapmaya devam ediyor. Atatürk'ü istismar etmekten başka hiçbirşey yapmıyorlar. Sayın Baykal ve Sav, Atatürk'ün yakasından elinizi çekin. O her partiye oy veren tüm vatandaşların lideridir." ifadelerini kullandı.

samanyoluhaber



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,277 µs