En Sıcak Konular

Erdoğan: Olimpiyatlarla iftihar ediyoruz

1 Haziran 2008 18:29 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin Kızılcahamam'da yapılan kampının kapanış konuşmasında Türkçe Olimpiyatları ile iftihar ettiklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti'nin Kızılcahamam Asya Termal Otel'de düzenlediği 12. İstişare Toplantısı'nın kapanış konuşmasınının önemli bir kısmını, Türkçe Olimpiyatları'na ayırdı. Çok arzu ettiği halde Kızılcahamam'daki çalışmaları nedeniyle İstanbul'daki olimpiyat finaline katılamadığını söyleyen Erdoğan, Türkçe Olimpiyatları ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Değerli kardeşlerim bildiğiniz gibi bugün İstanbul'da önemli bir uluslar arası etkinlik gerçekleştiriliyor. Türkçe olimpiyatları. Türkçemizi bütün dünyada bir barış ve dostluk dili haline getirmesi bakımından önemsenmesi gereken bir organizasyon. Dünyanın 110 ülkesinden 550 Türkçe dostu bu etkinlik için İstanbul'da bir araya geliyor. Dostlukları güçlendiren yeni dostluklar için zemin oluşturan bu yarışma vesilesiyle Türkçe, kültür ve medeniyetleri birbirine yakınlaştıran bir dil köprüsüne dönüşüyor. Bu bakımdan Türkçe olimpiyatları Türkiye olarak yürüttüğümüz medeniyetler ittifakı girişimi açısından da son derece anlamlı bir etkinlik. Bugün buradaki çalışmamız sebebiyle çok arzu ettiğim halde katılamıyorum. Türkiye'nin ve Türkçemizin gelişmesine, bir dünya ülkesi ve dili haline gelmesine kim katkıda bulunursa biz bundan memnuniyet duyarız. Dünyanın değişik yerlerinde Türkçe konuşanları gördüğümüz zaman biz bunlarla iftihar ederiz, memnuniyet duyarız. Biz yapılan işin doğru olup olmadığına bakarız. Türkçe olimpiyatlarının bu anlamda ilgi ve desteği hak ettiğine inanıyorum. Benim katılamadığım olimpiyatların bu akşamki ödül törenine Milli Eğitim Bakanımız Hüseyin Çelik bey ile devlet bakanımız Mehmet Şimşek bey katılıyor.

Bugün dünya üzerinde barışın savaşlar karşısında, sevginin nefret karşısında, dostluğun düşmanlık karşısında zorlanıyor olması, asla kültür ve medeniyetler arasındaki farklılıklara bağlanamaz. O farklılıkları bir çatışma sebebi haline getiren kültürlerarası diyaloğun zayıflaması, ülkeler arası köprülerin yıkılması, dünya meselelerinin ortak bir zeminde konuşuluyor olmamasıdır. Dünya üzerinde yaşanan bütün çatışmaların, bütün savaşların, bütün anlaşmazlıkların, bütün sıkıntıların temelinde diyalog eksikliği vardır. Sevgi eksikliği vardır, karşılıklı anlayış eksikliği vardır. Bu boşluğu geçmişten kalan önyargıların dolduruyor olması insanlığın müşterek geleceği adına hepimizi düşündürmesi gereken bir tehlikedir. Bu tür etkinliklerin bugün en fazla ihtiyaç duyduğumuz dostluğa, sevgiye, barışa, karşılıklı önyargıların aşılmasına önemli katkılar yapacağına inanıyorum. Katılan herkesi kutluyor, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelerek Türkçe dilinde yarışan bütün misafirlerimizi sevgiyle selamlıyorum."

samanyoluhaber



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,221 µs