En Sıcak Konular

Mumcu: DP defterini kapattık

1 Haziran 2008 13:49 tsi
Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ''Görüşmelerden sonuç alamadıklarını, bu yüzden DP defterini kapattıklarını belirterek, yerel seçimlerle ilgili de şu açıklamayı yaptı.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ''Görüşmelerden sonuç alamadıklarını, bu yüzden DP defterini kapattıklarını, yerel seçimlerde birleşmenin söz konusu olmadığını'' bildirdi.

Mumcu, Güneydoğu ziyareti öncesi geldiği Osmaniye'de, partisinin il teşkilatında partililere hitap ederek, ''Konya'ya deniz getiren siyasetçilerden olmadığını, Osmaniye'ye deniz getirmeye gelmediğini'' söyledi.

AK Parti'nin Türkiye'ye demokrasiyi getiremediğini savunan Mumcu, ''7 yıllık iktidarları döneminde, sadece Siyasi Partiler Kanunu'nda bir şey değiştirdiler, o da antidemokratik çıktı. CHP ile anlaşarak, Anavatan Partisi'nin hazine yardımını kestiler. Ancak kapatma kararı gelirse, kendi çıkardıkları kanun şimdi kendilerini vuracak. Dünya, etme bulma dünyası'' dedi.

Mumcu, kapatma davasının bir çözüm olduğuna inanmadığını belirterek, ''Partileri kapatıp, kapatmama kararı millete aittir. Sevinmiyorum ama Türkiye'yi böyle bir tabloya mahkum ettikleri için sorumlu olduklarını düşünüyorum. AK Parti'yi milletin tasfiye etmesi lazımdı. Çünkü milletin kapattığı bir daha sonsuza kadar hayat bulamaz'' diye konuştu.

Yerel seçimlerde Demokrat Parti (DP) ile birleşme gibi bir durumlarının olmadığını ifade eden Erkan Mumcu, ''Görüşmelerden sonuç alamadık. Artık DP defterini kapattık. Yerel seçimlerin erkene alınmasını zor ihtimal olarak görüyorum. Genel Kurulumuzu yaparak mahalli seçimlerin hazırlıklarına başlayacağız'' şeklinde konuştu.

Erkan Mumcu, daha sonra partililerle basına kapalı olarak bir görüşme yaptı.


AA
 



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,590 µs