En Sıcak Konular

Emre: Artık Fenerbahçe'deyim geri dönüş yok

1 Haziran 2008 13:09 tsi
Fenerbahçe, İngiltere Premier Lig takımlarından Newcastle United forması giyen milli futbolcu Emre Belözoğlu ile anlaşarak sezonun en flaş transferine imza attı.

Bu transferi doğrulayan milli futbolcu, Sarı-Lacivertli ekibe geldiği için çok mutlu olduğunu ifade etti. Fenerbahçe'nin kendisini uzun süredir kadrosuna katmaya çalıştığını bildiğini belirten Emre, "Ben de zaten Türkiye'ye dönmeye karar verdim. Artık geri dönüşü yok." dedi.

Yıldız futbolcunun menajeri Ahmet Bulut ise Fenerbahçe'nin resmî internet sitesinden de bildirdiği gibi şu an için sadece kulübü Newcastle ile anlaştığını; ancak henüz bu transferin bitmediğini söyledi. Sarı-Lacivertli yöneticilerin İngiliz ekibi ikna ettiğini belirten Bulut, "Emre profesyonel bir oyuncu ve istediği şartlar yerine gelirse her kulüpte forma giyebilir. Fenerbahçeli yöneticiler ile görüşmelerimiz devam ediyor." dedi. Emre'nin Sarı-Lacivertli forma ile çekilen fotoğraflarına da açıklık getiren Ahmet Bulut, şöyle konuştu: "Fenerbahçeli arkadaşları, Sarı-Lacivert forma ile bir fotoğrafını çekmek istemiş. Emre de arkadaşlarını kıramamış." Bulut ayrıca, Sporx.com'a verdiği demeçte Galatasaray'dan Emre için bir teklif almadıklarını ve kulüpten yetkili hiç kimse ile bu transfer hakkında bir görüşme yapmadıklarını açıkladı.

Zeytinburnu'nda futbola başlayan ve daha 15 yaşındayken Galatasaray'a gelen Emre'nin yıldızı Sarı-Kırmızılı ekipte oldukça parladı. Dönemin Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile Süper Lig'de şampiyonluklar yaşayan, Avrupa kupalarında oynanan maçlarda tecrübe kazanan yıldız futbolcu, özellikle takım arkadaşı Hagi sayesinde kendini çok geliştirdi. Galatasaray'ın 2000 yılında kazandığı UEFA Kupası finalinde kart cezalısı olduğu için forma giyemedi. Performansıyla A Milli Takım'a kadar yükseldi. 2002'deki Dünya Kupası'nda 3. olan Türk Milli Takımı'nda kadroda yer aldı. 2001'de bedelsiz olarak İtalya Ligi Serie A'nın güçlü takımlarından İnter'e gitti. 'Bücür' lakaplı oyuncu, 2005'te 3,8 milyon sterlin karşılığı İnter'den Newcastle'a transfer oldu.

Sakatlıklar yakasını bırakmadı

Orta sahada görev yapan Emre Belözoğlu, son yıllarda Türk futbolunun yetiştirdiği en önemli yeteneklerden biri olmasına karşın sakatlıklardan çok çekti. Yurtdışı kariyerinde hem İnter hem de Newcastle'da özellikle kasıklarındaki problemler nedeniyle birçok maçta takımını yalnız bıraktı. Artık Turkcell Süper Lig'de boy gösterecek olan Emre'nin Newcastle'da yedek kalmak istemediği ve Sarı-Lacivertlilerin Avrupa'da büyük hedefleri taşımasından dolayı Türkiye'ye dönme kararı aldığı öğrenildi. Yaz aylarında evlilik hazırlıkları yapan Emre'nin bundan sonra ülkesinde yaşamak istediği belirtildi.

Öte yandan Fenerbahçelilerin internet ortamındaki buluşma noktalarında Emre Belözoğlu'nun transferi büyük yankı uyandırdı. Forumlarda Emre'nin Sarı-Lacivertlilerle anlaşmasını değerlendiren taraftarların büyük bir bölümü bu transfere olumlu yaklaştı. Emre'yi Galatasaray'a atılan bir çalım şeklinde görenlerin oranı da epey fazlaydı.

Emre'nin geçmişinde Galatasaray unutuldu!

Resmi internet sitesinden Emre Belözoğlu'nun kulübü Newcastle United ile anlaştıklarını duyuran Fenerbahçe'nin Emre hakkında bilgi verilirken, yıldız futbolcunun G.Saray'da yetişip forma giydiğine hiç değinilmemesi dikkatlerden kaçmadı. Emre'nin Fenerbahçe sitesindeki özgeçmişi şöyle anlatıldı: "7 Eylül 1980, İstanbul'da doğdu. Türk futbolunun son senelerde yetiştirdiği en önemli futbolculardandır. Milli Takım oyuncusu ve FA Premier League kulübü Newcastle United'da orta sahada forma giyiyordu. Mart 2004'te Emre, Pele tarafından yaşayan en büyük 125 oyuncu arasında gösterildi. 14 Haziran 2005'te İnter Milan'dan Newcastle United'a transferi gerçekleşti."

Kanarya, 13 yıl sonra Cim Bom'dan rövanşı aldı

Emre Belözoğlu ile anlaşmaya varan Fenerbahçe, bu büyük transferle aynı zamanda ezeli rakibi Galatasaray'dan rövanşı aldı. Bundan tam 13 yıl önce Sarı-Kırmızılı kulüp, Adnan Polat ve Adnan Sezgin önderliğinde Ali Şen başkanlığındaki Fenerbahçe'ye tarihi bir çalım atarak Emre'yi Zeytinburnu'ndan almayı başarmıştı. O dönem henüz 15 yaşında olmasına rağmen müthiş yeteneğiyle "geleceği parlak futbolcular" arasında gösterilen Emre Belözoğlu'nu G.Saray'a kaptıran Sarı Kanaryalar, 13 yıl sonra amacına ulaştı. Küçücük bir çocukken Fenerbahçe ile Galatasaray'ın müthiş kapışması sonrası Florya'nın yolunu tutan Emre, yıllar sonra tercihini Sarı-Lacivert'ten yana kullandı.

'Terim, Fener'e geliyor' iddiasına yalanlama

Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe ile anlaştığının ortaya çıkmasının ardından A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in de Sarı-Lacivertlilerle söz kestiği iddialarına yalanlama geldi. Fenerbahçe'nin resmî internet sitesinde Terim hakkındaki haberlerin kesinlikle doğru olmadığı bildirildi. Fenerbahçe'nin açıklamasında şu görüşlere yer verildi: "Sayın Terim ile herhangi bir görüşmemiz yoktur. Avrupa Şampiyonası öncesi ya da sonrası da bu tarz bir görüşme olmayacaktır." Bu arada Fenerbahçe'nin Emre Belözoğlu'ndan sonra renklerine bağlamayı planladığı öne sürülen Nihat Kahveci'nin bu transfere sıcak bakmadığı öğrenildi. Nihat'ın, Fenerbahçe'nin kendisine olan ilgisine karşılık olarak, "Fenerbahçe'den bana teklif gelmesinden dolayı gurur duydum ancak şu an için Türkiye'ye dönmeyi düşünmüyorum. Çünkü takımımda ve İspanya'da çok mutluyum. Gelecek sezon Villarreal'le beraber Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceğim ve hedeflerimiz artık çok büyük." şeklinde konuştuğu bildirildi.

Roberto Carlos taraftara mesaj gönderdi

Sevilla ile oynanan Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında sakatlandıktan sonra Süper Lig'in 2. yarısında Fenerbahçe'yi yalnız bırakan Roberto Carlos, tedavi ve tatil için bulunduğu ülkesi Brezilya'dan Sarı-Lacivertli taraftarlara mesaj gönderdi. Fenerbahçe Dergisi'nin 64. sayısına konuşan dünyaca ünlü yıldız, "Bir an önce iyileşip Fenerbahçe taraftarının önüne yeniden çıkmak için sabırsızlanıyorum. Gelecek sezon Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde bulunduğu yerden daha da yukarıya çıkacak. Taraftarımızı artık üzmeyeceğiz." dedi. Süper Lig'de 17 gol atarak 2007-2008 futbol sezonunun gol kralı olan Semih Şentürk ise şampiyonluğun kaçmasından ötürü krallığın keyfini yaşayamadığını itiraf etti. Takım olarak her sezon şampiyonluğa oynadıklarını vurgulayan golcü Semih, "Artık kıl payı kaçırmak yok." diye konuştu.
 
zaman



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,540 µs